Localitatea Pârcovaci din județul Iași a fost cutremurată, astăzi, de o tragedie. Trei fete care au mers la scăldat la un baraj și-au pierdut viața. Mai întâi, informațiile au vorbit despre o fetiță de 7 ani care și-ar fi pierdut viața. Ea mersese să înoate alături de alte două prietene. Însă, tragedia a fost și mai mare, pentru că toți cei trei copii nu au mai ieșit la suprafață după ce au intrat în acumularea Hârlău de pe raza localităţii Pârcovaci.

O femie care asigura paza în zonă a fost cea care a văzut tragedia și a sunat la 112.

„La ora 14.35 s-a anunțat în coordonare că în Pârcovaci /Hârlău la baraj sunt trei copii, posibil înecați, după o jumătate de ora de căutare s-au găsit doi copii decedați și se continuă căutările, s-a trimis Epa Hârlău, Ambulanta cu medic. Se continuă căutările pentru altă fetiţă”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonator SMURD Iaşi.

Mai multe echipaje de pompieri şi de ambulanţă au intevenit la faţa locului. Cadrele medicale nu au mai putut să o salveze pe o fetiţă de şapte ani, prima care a fost găsită, conform jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

Și sora ei, în vârstă de 6 ani și-a pierdut viața, iar cea de-a treia copilă avea 10 ani. Toate cele trei victime locuiau în apropierea barajului, conform sursei citate.

Știre în curs de actualizare