Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în Indonezia. Explozie devastatoare la o rafinărie de petrol. VIDEO
Tragedie în Indonezia. Explozie devastatoare la o rafinărie de petrol. VIDEO

Tragedie în Indonezia. Explozie devastatoare la o rafinărie de petrol. VIDEO

O deflagrație devastatoare, urmată de un incendiu foarte puternic s-a produs la o rafinărie dintr-o provincie din Indonezia, provocând numeroase pagube și victime.

Tragedie în Indonezia, în provincia Java de Vest. Una dintre cele mai mari rafinării de petrol din regiune, Balongan, a expodat, la scurtă vreme după miezul nopții trecute. Incidentul a fost anunțat de autoritățile locale care nu au putut preciza cauza deflagrației.

via GIPHY

O explozie urmată de un incendiu s-a produs la o importantă rafinărie de petrol din provincia indoneziană Java de Vest. În urma deflagrației au fost răniți un număr de 20 de oameni. Alte trei persoane au fost date dispărute.

De asemenea, autoritățile au dispus evacuarea altor 1.000 de localnici pentru a nu avea de suferit din cauza unor posibile alte explozii. Oficialităţile locale, care au anunţat incidentul nu au putut preciza cauza deflagraţiei.

Explozie devastatoare la o rafinărie de petrol

Incendiul  de la rafinăria de petrol a izbucnit imediat după miezul nopţii, în timpul unei furtuni cu fulgere şi tunete. Declarația a fost făcută de un  purtător de cuvânt al companiei PT Kilang Pertamina Interasional. Aceasta este o filială a corporaţiei de stat Pertamina.

Şeful districtului Indramayu, unde se află rafinăria Balongan, a declarat pentru un post de televiziune locală că amploarea incendiului a început să scadă. Un reprezentant al pompierilor a apreciat că este posibil ca totul să fi pornit de la un trăsnet.

Imaginile diuzate de posturile locale de televiziune și pe rețelele sociale arată că flăcările erau puternice luni dimineața, iar un nor de fum gros s-a răspândit deasupra rafinăriei.

„Am simțit mai întâi un miros puternic de combustibil, atât de tare încât mă durea nasul, și am auzit un fel de tunet”, a povestit un localnic la un post de televiziune, citat de Reuters.

Rafinăria Balongan este una dintre cele mai mari din Indonezia și, de asemenea, una dintre cele mai importante, deoarece alimentează cu combustibili și produse petrochimice întreaga zonă Jakarta.

Ce se întâmplă cu victimele

Potrivit purtătorului de cuvânt, cinci dintre răniţi sunt în stare gravă. În afară de cei răniți, alte trei persoane au fost date dispărute. Martorii spun că acestea ar fi fost aruncate, de suflul exploziei, într-o orezărie.

Printre cei care au suferit arsuri sunt şi patru studenţi care treceau prin apropiere de rafinărie, în momentul în care s-a produs deflagrația. .

Un locatar, al unui apartament din zonă a murit din cauza unui atac de cord. Deși locuința nu a fost afactată direct de explozie, bărbatul a avut un șoc și a făcut infarct.