Evenimentul Zilei > International > 10 morți în urma unui incendiu în India, într-un spital Covid-19. Autoritățile sunt în alertă. Video
10 morți în urma unui incendiu în India, într-un spital Covid-19. Autoritățile sunt în alertă. Video

10 morți în urma unui incendiu în India, într-un spital Covid-19. Autoritățile sunt în alertă. Video

Un incendiu izbucnit vineri la un spital privat Covid-19 din metropola Mumbai s-a soldat cu 5 victime. India a fost scena mai multor incendii grave în ultimul an.

10 persoane au murit după ce un incendiu care a izbucnit într-un mall s-a răspândit la un spital care trata pacienţi cu Covid-19 din Mumbai, capitala financiară a Indiei, au declarat vineri oficialii locali, informează dpa, citată de Agerpres.

Focul a izbucnit după miezul nopţii de joi spre vineri, în centrul comercial din zona Bhandup din Mumbai, a spus un purtător de cuvânt al municipalităţii.

Autorităţile din statul indian Maharashta au precizat că 68 de pacienţi au fost evacuaţi din spital, care se afla în incinta centrului comercial. În momentul producerii incendiului în spitalul privat erau internaţi 78 de pacienţi. Aceștia au fost evacuați de la Sunrise Hospital, în vreme ce 20 de autospeciale s-au luptat să oprească pârjolul. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, însă a demarat de la parterul clădirii, Fumul s-a extins rapid inundând spitalul aflat la etajul al 3-lea al mall-ului.

Potrivit Times of India, citată de Sky News, 7 pacienți erau conectați la ventilatoare. În prezent corpurile neînsuflețite sunt identificate de familii. Nu este încă clar câte dintre victime erau pacienți cu coronavirus, a declarat un oficial al echipelor de intervenție.

În luna ianuarie, un incendiu la un laborator AstraZeneca a ucis 5 persoane

Un incendiu de proporții a izbucnit în luna ianuarie la Serum Institute of India, unde se fabrică vaccinul AstraZeneca. Incendiul s-a soldat cu 5 victime.  În august 2020, 5 pacienți cu Covid-19 au fost uciși în urma unui incendiu izbucnit în orașul Ahmedabad din statul Gujarat.

Decesele cauzate de incendii sunt frecvente în India. Incendiile pornesc adesea de la echipamente electrice necorespunzătoare sau învechite.

Mumbai a fost cel mai afectat oraş din India în primul val al pandemiei de Covid-19. În ultimele săptămâni, s-a înregistrat o nouă creştere a numărului de cazuri, 5504 de noi infecţii fiind raportate joi. În total, India a raportat până în prezent peste 11.85 milioane de cazuri de infecție și 160.949 decese.

Sursa: Sky News