Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în Delta Dunării. Misterul unei dispariții suspecte. Autoritățile, acuzate de neglijență
Tragedie în Delta Dunării. Misterul unei dispariții suspecte. Autoritățile, acuzate de neglijență

Tragedie în Delta Dunării. Misterul unei dispariții suspecte. Autoritățile, acuzate de neglijență

Un tânăr, de 26 de ani, din Sulina, dispărut în data de 22 decembrie 2019 în condiții suspecte, este căutat de autoritățile din Tulcea, fără a fi găsit până la această oră. Persoane din anturajul tânărului susțin că acesta ar fi fost ucis, acuzând autoritățile că nu anchetează cazul, trecându-l sub tăcere. Poliția arată însă că tânărul dispărut a fost dat în urmărire națională, neexistând indicii că ar fi fost victima unei agresiuni.

Poliția Transporturi Tulcea a cerut, joi, pompierilor ISU să reia căutările, în Dunăre, ale unui tânăr dispărut în urmă cu 17 zile, la Sulina. Coincidență sau nu, autoritățile din Tulcea au reluat căutările după ce persoane apropiate celui dispărut au făcut public faptul că  “de trei săptămâni nu se știe nimic de trupul tânărului, nimic despre vreo anchetă în desfășurare și absolut niciun fel de căutare”, susținând că, de fapt, acesta s-ar fi înecat în Dunăre după ce ar fi fost bătut, de niște indivizi, în seara zilei de 22 decembrie 2019.

“Bărbații care l-ar fi bătut pe tânărul înecat au fugit de la locul faptei și, din această cauză, abia a doua zi s-a aflat de decesul acestuia”, au mai susținut apropiații, afirmând că cel dispărut a fost căutat, în 23 și 24 decembrie, de către pompieri, cu ajutorul unei ambarcațiuni fără sonar. Iar familia nu ar fi fost  contactată, până acum,  de către poliția din Tulcea, nici pentru a oferi nici, pentru a primi vreo informație în privința vreunei anchete.

Poliția  are însă un alt punct de vedere. “La data de 23 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Tulcea au fost sesizați cu privire la dispariția unui tânăr, de 26 de ani, în împrejurări necunoscute. Încă din momentul sesizării, au fost efectuate verificări de către polițiștii de la Transporturi. Căutările in apele fluviului Dunărea au fost efectuate de către reprezentanți ISU Tulcea, informează, astăzi, IPJ Tulcea.

Poliția tulceană spune că a fost dispusă și măsura căutării la nivel național, datele tânărului fiind introduse in Aplicația specifică. Dispariția nu ar fi fost mediatizată pentru că familia nu și-ar fi dat acordul. “Verificările efectuate până in prezent nu au condus la indicii din care să rezulte faptul că persoana dispărută ar fi fost implicată intr-o altercație fizică cu alte persoane înainte de momentul dispariției”, precizează IPJ Tulcea, adăugând că ”la momentul actual, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea continuă cercetările privind dispariția”.

Pompierii confirmă, la rândul lor, că la solicitarea Poliția Transporturi, au reluat, joi, 9 ianuarie, căutările în Dunăre, după cele efectuate în 23, 24 și 26 decembrie. “În primele două zile a fost utilizată o ambarcațiune de tip IB5 (din aluminiu), care nu este dotată cu sonar, dar care permite căutarea prin dreptul malurilor, unde pot exista crengi, rădăcini, iar utilizarea sonarului nu ar fi fost oportună din pricina elementelor aflate în suspensie sub luciul apei. În cea de a treia zi a fost utilizată o ambarcațiune tip RIB (cu chilă rigidă și borduri moi), dotată cu sonar, care a efectuat căutări în zonele de mijloc ale canalului, din locul indicat, până la farul nou, aproape de vărsarea Dunării în mare”, potrivit ISU Tulcea.

Persoanele care au făcut publică dispariția tânărului din Sulina sunt sceptice: “Tânărul este încă înecat și pierdut în apele Dunării, fără a mai fi căutat de autoritățile abilitate! Iar cei presupuși vinovați sunt în libertate, liniștiți. Tânărul provenea dintr-o familie foarte săracă, acesta câștigându-și existența din pescuit. Și chiar dacă era sărac, băiatul trebuie să fie în continuare căutat și găsit! Familia are nevoie să-și așeze fiul la loc de odihnă, iar presupușii vinovați să plătească pentru eventualele fapte!”

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: