Tragedia a avut loc, în urmă cu o oră, în dreptul cartierului Consilierilor din Faleza Nord Constanța. Tânărul de 24 de ani, din Pitești, s-ar fi aruncat în apă, in timp ce prietenul cu care era a rămas pe dig. La un moment dat, prietenul a început să țipe după ajutor, fiind văzut de un bărbat care se dăduse cu zmeul pe apă și terminase sesiunea, îndreptându-se spre mașină. S-a întors rapid și s-a aruncat în apă după tânărul care se agita în valuri.

Salvatorul a declarat că cel din apă s-a speriat și atunci a inceput să se agite mai tare. “Prietenul lui de pe margine s-a agitat și el și probabil l-a panicat și mai tare și atunci, în loc să se conserve, să aștepte să il ducă curenții către mal, a dat din mâini. Eu când l-am văzut, era la 20 de metri și dădea din mâini. După care s-a dus la fund. Am sărit în apă, l-am tras de păr și l-am scos afară. Dar nu știu cât de devreme am reușit să ajung”, a povestit kite-istul.

El a încercat să îl resusciteze până la sosirea Ambulanței. Cadrele medicale s-au chinuit mai bine de 40 de minute să îl aducă la viață dar nu au reușit. Tânărul a fost declarat decedat. "A murit la mal, aici, nu s-a aventurat.  Nu era pregătit pentru așa ceva", spune cel care a incercat să îl salveze. Potrivit poliției, este vorba de un cadru militar, din Pitești, angajat la o unitate militară din Babadag. Este primul caz de înec în apele Mării Negre din acest sezon estival, pe litoral.    

 

 

Te-ar putea interesa și: