După ce o petardă i-a explodat în mână în noaptea de Revelion, Omar Elabdellaoui, fotbalistul norvegian al echipei Galatasaray Istanbul, riscă să orbească iar cariera lui să se sfârșească prematur, scrie presa internaținală.

Elabdellaoui a fost internat cu arsuri în zona feţei, a ochilor şi a mâinilor.

„Omar a primit primul ajutor după nefericitul accident. Doar după un examen mai amănunţit va fi clar cât de grave sunt problemele sale la ochi. Acum este pe deplin conştient şi nu este în pericol de moarte”, au declarat reprezentanții Galatasaray, dezmințind astfel că jucătorul ar fi în pericol de moarte.

„Ochii lui Omar vor fi spălaţi, îngrijiţi, şi doar după aceea situaţia lui va fi mai clară. Clubul va face tot posibilul pentru ca jucătorul să se recupereze pe deplin”, a declarat Abdurrahim Albayrak, unul dintre oficialii lui Galatasaray.

MAI le-a solicitat românilor să nu folosească petarde în noaptea de Revelion


În fiecare an, sute de persoane ajung la spital din cauza rănilor produse de exploziile petardelor. Petardele sunt extrem de periculoase și pentru animale, iar în ajun de Revelion, MAI a ținut să le reamintească românilor acest lucru.

„Pentru unii este o simplă distracție, pentru animale este un coșmar. Fără petarde de Revelion! Protejați-vă pe voi, dar protejați și animalele!”, se arată în mesajul MAI, publicat pe rețeaua socială.

În luna decembrie, Poliţia Română a confiscat 9 tone de artificii interzise şi a deschis 35 de dosare penale.

În fiecare an, sute de persoane sunt rănite

„S-au prezentat în clinica noastră în urgenţă cu nişte traumatisme foarte grave. Le-au explodat, pur şi simplu, petardele în mână şi produc leziuni ireversibile. Practic, amputaţii de degete. Au mai venit cu probleme la auz. Uneori rămân cu sechele pe viaţă la nivelul auzului sau la nivelul ochilor”, a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, scrie Știrile Pro tv.