Evenimentul Zilei > Social > A băgat o petardă aprinsă în frigider. Distracția era să-l coste viața
A băgat o petardă aprinsă în frigider. Distracția era să-l coste viața

A băgat o petardă aprinsă în frigider. Distracția era să-l coste viața

Un bărbat din comuna olteană Ipoteşti a introdus o petardă aprinsă în frigider. Distracția era să îl coste viața. Experimentul i-a explodat în nas. A fost distrusă până și uşa aparatului electrocasnic.

Întreg momentul a fost filmat chiar de un prieten al bărbatului, la o petrecere organizată cu ocazia sărbătorilor. Videoclipul a devenit imediat viral.

Cei doi bărbaţii au consumat băuturi alcoolice, iar asta i-a împins să facă gestul care le-a pus viața în pericol, potrivit realitateadeolt.net

Autoritățile trag un puternic semnal de alarmă: O simplă distracție se poate transforma într-o tragedie.

Totodată, pompierii avertizează să avem grijă să nu lăsăm copiii să se joace cu artificii sau petarde.

„Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător”.