Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie. Copie la indigo după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Opt morți, 14 răniți
Tragedie. Copie la indigo după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Opt morți, 14 răniți

Tragedie. Copie la indigo după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Opt morți, 14 răniți

În urma unui incendiu izbucnit în secţia de terapie intensivă COVID-19 a unui spital din Gaziantep au murit opt persoane, a anunţat, sâmbătă, biroul guvernatorului provinciei situate în sud-estul Turciei.

Incendiul a fost provocat de explozia unui aparat de ventilaţie pulmonară, a precizat sursa citată.

În tragedia din Turcia, șapte pacienți au murit pe loc, în timp ce a opta persoană a decedat în drum spre un alt spital. Alți 14 pacienții care erau tratați în secție au fost transferați la spitale din zonă.

Echipele de intervenție și pompierii au fost mobilizați de urgență reușind să stingă focul la puțin timp după izbucnirea incendiului.

Potrivit presei locale, victimele aveau vârste cuprinse între 65 și 85 de ani.

Autoritățile au declanșat o anchetă în urma tragediei din spital.

Președinția turcă a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și le-a urat pacienților răniți recuperare grabnică.

România a fost zguduidă de o dramă asemănătoare la Spitalul din Piatra Neamț

O tragedie similară s-a petrecut în seara de 14 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamț. „Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU.

Inițial, în tragedia de la spitalul din Piatra Neamț, și-au pierdut viața un număr de 10 persoane, pacienți aflați în salonul în care au izbucnit flăcările, iar alți șapte, între care și medicul de gardă, Cătălin Denciu, au fost grav rănite.

Nici unul dintre pacienții din primul salon, acolo unde a izbucnit focul nu a mai putut fi salvat, flăcările fiind prea puternice pentru a fi evacuați.

Autopsia pacienților decedați în incendiu a arătat că aceștia au murit din cauza asfixierii cu fum precum și a arsurilor. Cinci 5 victime nu au putut fi identificate, astfel că li s-a prelevat probe ADN pentru o expertiză medico-legală.

În incendiul care a izbucnit la secția de Terapie Intensivă, prima rănită a fost o asistentă care a intrat în salon ca să vadă de unde provine fumul care ieșea pe holurile spitalului. Pantalonii femeii au luat foc, iar ea a strigat alarmându-l pe medicul Cătălin Denciu care, văzând ce se petrece, a început să evacueze pacienții din cel de-al doilea salon de Terapie Intensivă.