Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Focar COVID la Spitalul Colentina
Breaking News. Focar COVID la Spitalul Colentina

Breaking News. Focar COVID la Spitalul Colentina

Mai mulți medici care activează în cadrul Spitalului Colentina, între care și directorul medical, dr. Victor Cauni, au fost depistați pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

La spitalul clinic Colentina a fost depistat un focar COVID-19, după ce un număr de 9 angajați au fost depistați pozitiv după ce au fost testați pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Mai mult, surse din interiorul Spitalului susțin că pentru alte 15 persoane se așteaptă rezultatele testelor PCR.

Printre cei infectați cu noul coronavirus se numără directorul medical, doctorul Victor Cauni, șeful secției de Urologie, directorul de îngrijiri și directorul financiar. De asemenea, conform informațiilor prezentate de Antena 3, au mai fost depistate pozitiv trei funcționare de la serviciul salarizare, o persoană de la departamentul de RUNOS, un funcționar de la serviciul Achiziții publice și un asistent de la Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Statisticile COVID de joi, 10 decembrie

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Conform datelor oficiale, până joi, 10 decembrie, la ora 13.00 au fost înregistrate 7.067 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 127 de persoane au decedat, iar 1.288 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

„Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 434.679 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, se arată în comunicarea transmisă de autorități.

Situația din București

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 1.762, urmat de Ilfov – 664, de Constanţa – 510 şi de Cluj – 407.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București este de 6.76. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1762 de cazuri de Covid-19.

De asemenea, în Ilfov avem o rată de infectare de 6.94, iar la Constanța avem cea mai mare rată de infectare din țară de 6.99.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: