Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică. Nouă oameni au murit după atacul asupra unui elicopter
Tragedie aviatică. Nouă oameni au murit după atacul asupra unui elicopter

Tragedie aviatică. Nouă oameni au murit după atacul asupra unui elicopter

Nouă victime au fost înregistrate în atacul asupra unui elicopter militar, într-o zonă de conflict, aflată în centrul Afganistanului.

Nouă victime în atacul asupra unui elicopter.

Tragedie în Afganistan. Cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața într-un elicopter doborât în centrul țării. Atacul asupra aparatului de zbor a avut loc într-o zonă de conflict. Președintele afgan, Ashraf Ghani, a promis că cei responsabili pentru atac vor fi pedepsiți drastic.

În jur de nouă persoane au murit într-un elicopter care a fost doborât într-o provincie din zona central a Afganistanului. Incidentul a avut loc miercuri seara, însă a fost anunțat de autoritățile afgane în cursul zilei de joi, 18 martie, conform France Presse.

Nouă victime în atacul asupra unui elicopter

Elicopterul militar a fost doborât într-un district al provinciei Wardak. Este o zonă de conflict, unde forţele guvernamentale afgane luptă împotriva miliţiilor locale.

„Elicopterul nostru a fost doborât”, a declarat preşedintele Afganistatului, Ashraf Ghani. El a făcut această declarație în cadrul unei ceremonii la palatul prezidenţial. Liderul statului afgan a promis că cei responsabili pentru această tragedie „vor fi grav pedepsiţi”.

Războiul este din ce în ce mai prezent

Cu puțin timp înainte de declarațiile prezidențiale, ministerul afgan al Apărării a comunicat bilanțul victimelor. Potrivit informațiilor oficiale, „patru membri ai echipajului şi cinci membri ai forţelor de securitate” şi-au pierdut viaţa în atac.

Această tragedie vine pe fondul intensificării violențelor de pe terioriul țării. Confruntările armate între trupele guvernamentale și milițiile talibane au luat amploare în ultimele luni, în toată țara. Aceasta, în pofida începerii, în luna septembrie a anului trecu, a negocierilor de pace între guvern şi talibani. Discuțiile se poartă la Doha, capital Qatarului.

Cu toate acestea, în zonele rurale din Afganistan continuă confruntările armate. În capitala țării, Kabul, au loc atentate și explozii aproape zilnic.

Joi, patru persoane şi-au pierdut viaţa în explozia unui autobuz în estul capitalei afgane, potrivit poliţiei. Alte nouă persoane au fost grav rănite, conform autorităților locale

Pare că, în loc să se apropie de un acord de pace, părțile aflate în conflictul din Afganistan se îndreaptă spre un război devastator.