Evenimentul Zilei > Actualitate > Traficanți de migranți și țigări, luați prin surprindere de DIICOT Vrancea. Cine va fi audiat
Traficanți de migranți și țigări, luați prin surprindere de DIICOT Vrancea. Cine va fi audiat

Traficanți de migranți și țigări, luați prin surprindere de DIICOT Vrancea. Cine va fi audiat

28 de persoane urmează a fi audiate de autoritățile din Vrancea, după ce DIICOT a realizat 41 de percheziții la domiciliul unor persoane implicate în trafic de migrați și țigări.

28 de persoane vor fi audiate de oamenii legii, în urma perchizițiilor de amploare efectuate de DIICOT Vrancea pentru destructurarea unui grup infracțional care se ocupa cu trafic de țigări și de migrați în Marea Britanie. Membrii grupării transportau migranți din Belgia sau Franța în Marea Britanie, în schimbul unor sume de bani.

Unde erau transportați migranții

Procurorii DIICOT Vrancea au efectuat 41 de percheziții la domiciliul a mai multor persoane în Vrancea, Bacău și Suceava, anunță oamenii legii, pentru a destructura un grup infracțional ce se ocupa cu trafic de țigări și migranți. Persoanele erau preluate din Belgia și/sau Franța și transportate în Marea Britanie.

„La data de 10.06.2021, procurorii DIICOT Vrancea, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea, au efectuat un număr de 41 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Vrancea, Bacău și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trafic de migrați„, se arată într-un comunicat al DIICOT Vrancea.

Trafic de țigări introduse ilegal în România

Membrii grupării infracționale erau implicați și în trafic de țigări, țara de destinație fiind Marea Britanie. Traficanții transportau țigarete de tipul celor cu timbru, o parte fiind cumpărate din România și o altă parte fiind introduse ilegal în țară din Ucraina, potrivit primelor informații transmise de autorități.

În urma perchezițiilor procurorilor DIICOT Vrancea, oamenii legii au ridicat 220.360 de țigarete, 14 telefoane mobile, 72.200 lei, 3.830 euro, 10.250 de lire, 3.650 coroane daneze, 500 coroane cehești, 40 lire scoțiene, precum și bijuterii din aur.

Acţiunea procurorilor DIICOT Vrancea a fost susținută de BCCO Galaţi, Bacău, Suceava şi Cluj-Napoca, SCCO Brăila, IPJ Vrancea, jandarmii din Vrancea şi Suceava şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Direcţia Operaţiuni Speciale a oferit suport de specialitate în acest sens.

Potrivit primelor informații, 28 de persoane urmează să fie audiate, în urma perchezițiilor DIICOT Vrancea.