Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au constatat în flagrant delict, în perioada 15-19 august, 53 de infracțiuni de trafic și deținere de droguri de risc și de mare risc. În urma acțiunilor organizate mai ales în cluburile de noapte din nordul stațiunii Mamaia, DIICOT Constanța a întocmit dosare penale  pentru 44 de persoane.

În cele cinci zile și nopți “au fost au fost descoperite și retrase din circuitul ilicit 128 de comprimate ecstasy, 11 grame de substanță pulverulentă (cocaină sau heroină), 58 de grame de cannabis și 22 de joint-uri cu cannabis.” În nopatea de 15 spre16 august polițiștii Antidrog au depistat un tânăr, de 20 de ani, din județul Mehedinți, în timp ce oferea spre vânzare  51 de comprimate ecstasy. Iar în noaptea următoare tânăr, din București, de 20 de ani, a fost prins în timp ce vindea 29 de comprimate ecstasy, 3 grame de canabis și 0,5 grame de cocaină.

Cei doi suspecți au fost reținuți de procurorul de caz din cadrul DIICOT Constanța, iar ulterior Tribunalul Constanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. Și în Vama Veche, unde au acționat Jandarmii Grupării Mobile Constanța, au fost prinși în minivacanță șase suspecți, cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, din București, Brașov și Vaslui. Tinerii aveau asupra lor 18 pastile de ecstasy, plicuri cu etnobotanice și marijuana, substanțele fiind predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.