Evenimentul ZileiSocialTrafic de arme destructurat în Buzău. Două femei au fost arestate în timp ce voiau să-i vândă unui bărbat mai multe arme de foc

Trafic de arme destructurat în Buzău. Două femei au fost arestate în timp ce voiau să-i vândă unui bărbat mai multe arme de foc

Trafic de arme destructurat în Buzău. Două femei au fost arestate în timp ce voiau să-i vândă unui bărbat mai multe arme de foc
Două femei din Vrancea au fost prinse în timp ce voiau să vândă arme unui buzoian. Cele două femei au fost arestate de autorităti.

Trebuia precizat că soții femeilor se află în penitenciar după ce au împușcat un patron al unei case de schimb valutar din Vrancea, în anul 2019.

În urma împușcăturii, patronul casei de schimb valutar a decedat. Însă planul de a vinde armele a fost pus la cale de cei doi bărbați de după gratii.

Poliţiştii au intrat pe fir în momentul în care cele două au încercat să vândă armele unui buzoian.  Pentru a destructura reţeaua, oamenii legii au făcut 7 percheziţii la adrese din Vrancea şi Bacău. Potrivit unor surse, percheziţiile au fost desfăşurate la domiciliile femeilor dar şi la rudele acestora, în Bacău, unde erau ascunse arme de foc. La percheziţii au fost găsite numeroase arme, inclusiv mitraliere, dar şi 2 kilograme de substanţă ce pare a fi mercur.

Rețea de trafic de arme, destructurată

„Din cercetări a reieşit că patru persoane (două femei, de 27 şi 35 de ani şi 2 bărbaţi, de 35 şi 43 de ani), din Vrancea, ar fi deţinut arme, muniţii şi substanţe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi intenţionat să le comercializeze. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 arme letale deţinute ilegal – o armă automată militară, o carabină, 2 arme de vânătoare semiautomate, 3 pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartuşe aferente, un recipient cu aproximativ 2 kg. de substanţă ce pare a fi mercur, un pistol neletal deţinut ilegal şi 2 dispozitive de tip amortizor. Faţă de cele două bănuite a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbaţii fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate. Ulterior, instanţa a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de substanţe periculoase.”, anunţă IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

Cele două femei au fost arestate preventiv iar în acest caz vor fi cercetaţi şi soţii lor, care se află deja după gratii.
„Faţă de cele două bănuite a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbaţii fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate.Ulterior, instanţa a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi trafic de substanţe periculoase.”, mai precizează IPJ Buzău.


Accesează: