Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scene de coșmar la Spitalul Colentina. Medicii au fost amenințați cu arme albe
Scene de coșmar la Spitalul Colentina. Medicii au fost amenințați cu arme albe

Scene de coșmar la Spitalul Colentina. Medicii au fost amenințați cu arme albe

Incident violent în incinta Spitalului Colentina. Mai multi aparținători au amenințat cadrele medicale cu arme albe.

Medicii de la Spitalul Colentina au ajuns să fie ameninţaţi cu moartea de rudele unor pacienţi bolnavi de Covid-19. Detaliile au fost date de Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina.

Motivul pentru care persoanele au devenit violente ar fi subiectul COVID-19, aceștia fiind din categoria celor care încă nu cred în exitența virusului.

„În ultimele două săptămâni, colegii mei au fost amenințați. Unul dintre ei, în fiecare zi, cam de zece zile. Există niște rude, ale unei paciente, care îi pomenesc numele în fața spitalului și vor să intre în spital, spunând că au cuțite.

Mi se pare periculos. Un alt coleg de-al meu a fost amenințat inclusiv cu moartea și a mers la Poliție în urmă cu două săptămâni. Deocamdată este o anchetă.

Ideea este că noi avem întotdeauna păstrată legătura cu familiile pacienților, iar în ultima vreme s-au intensificat acuzele pacienților. Sunt oameni care nu înțeleg eforturile. Sunt unele situații care ni se par periculoase„, a explicat dr. Laura Zarafin, la Antena 3.

Problema este că medicii sunt lipsiți de orice apărare în fața oamenilor de acest gen, dat fiind faptul că acest epison nu este singurul care s-a întâmplat de o asemenea manieră.

Medici din diverse spitale au fost abuzați și batjocoriți de pacienții recalcitranți din diverse motive aberante.

Sâmbătă, 2201 cazuri noi de Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis raportarea zilnică refetiroare la situația generată de noul coronavirus la nivel național.

Astfel s-a aflat că în ultimele 24 de ore ”au fost înregistrate 2.201 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”.

Din rapoartele de sâmbătă reiese faptul că până astăzi, 24 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.044.722 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 968.746 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.