Evenimentul ZileiEconomieCurs valutar BNR. Euro a mai scăzut puțin. Leul ia o gură de oxigen

Curs valutar BNR. Euro a mai scăzut puțin. Leul ia o gură de oxigen

Curs valutar BNR. Euro a mai scăzut puțin. Leul ia o gură de oxigen
După o perioadă de turbulență, valoarea monedei euroopene mai scade puțin, iar moneda națională își revine foarte discret.

Update, ora 13.00. Cotațiile principalelor monede ale lumii și pentru gramul de aur, miercuri:

euro: 4,9260 lei

dolarul american: 4,1031 lei

francul elvețian: 4,4735 lei

lira sterlină: 5,7173 lei

gramul de aur: 234,7214 lei

Curs valutar BNR – miercuri 21 aprilie 2021

Curs valutar BNR pentru Euro

Moneda unică europeană a înregistrat un nou record istoric. Euro a traversat o perioadă de creștere continuă, reușind să atingă mai multe maximuri de la începutul primăverii. La ultima raportare a Băncii Naționale a României, euro a avut o variație de minus 0.0018. Prețul monedei a ajuns la 4.9279 lei.

 Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat la 4.0872 lei, înregistrând astfel o scădere de 0,0065 unități în comparație cu valoarea afișată la cursul anterior.

 Curs valutar Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar anterior, lira sterlină a fost cotată la 5.7162 lei. Moneda britanică a înregistrat astfel o creștere masivă de 0,0311 unități față de cotația din ziua bancară precedentă când pierduse teren față de leul românesc.

Euro a atins luni un nou maxim istoric. Urmează scumpiri în lanț

Moneda europeană s-a apreciat, luni, atingând un nou maxim istoric, ajungând la 4,9261 lei, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României. În 4 ianuarie euro era cotat la 4,86 lei. Se observă un trend ascendent în primul trimestru, ultimul maxim istoric fiind atins în 31 martie, când a depășit pragul psihologic de 49 lei. Deprecierea monedei naționale în raport cu euro are efecte multiple, afectând prețul utilităților sau al chiriilor în euro.

Pe de altă parte, deficitul comercial după primele două luni din 2021 a depășit deja 3 miliarde euro, după ce s-a majorat în februarie cu aproape 60% față de luna precedentă, conform datelor publicate de INS.

Ritmul negativ de evoluție a exporturilor lunare (5.786,5 milioane euro, respectiv -2,5% față de aceeași lună din 2020) a contrastat cu majorarea importurilor (7.675,8 milioane euro și +6,1%).

Potrivit Capital, economistul Cristian Socol a anunțat vești proaste pentru români, în special pentru tineri. Acesta a spus, într-o postare pe Facebook, că trebuie să ne așteptăm la creșteri ale ratelor la bănci și facturi mai mari. Expertul avertizează că urmează scumpiri în lanț. O  parte din vină îi revine leului care „a pierdut cursa cu principalele valute”.

Citește și Vești proaste de la BNR. Informațiile care pot consemna o apocalipsă economică


Accesează: