Unde se găseşte cea mai bună brânză din lume. Cum a fost realizat topul

Unde se găseşte cea mai bună brânză din lume. Cum a fost realizat topulCum puteți păstra brânza proaspătă mai mult timp. Sfaturi simple și utile. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Cel mai recent clasament realizat de platforma „Taste Atlas” - catalogul online al alimentelor din întreaga lume” - prezintă Top 100 mondial al brânzeturilor.

Brânză cea mai bună din lume. Cea mai bună brânză din lume este produsă în Italia.  Ca și anul trecut, conform, ultimului clasament al „Taste Atlas”, catalogul online al alimentelor din întreaga lume, „100 cele mai bune brânzeturi din lume", ediția 2023-2024.

Italia, ţara cu cea mai bună brânză din lume

Brânzeturile italienești sunt peste cele din Franța. Ţara cu care locuitorii din peninsulă își dispută titlul de cei mai buni producători de brânză din lume.

Anul trecut, opt brânzeturi din top 10 mondial erau italiene, iar clasamentul din acest an vine să confirme popularitatea brânzeturilor de aici.

De fapt, alături de produsele din aceste țări, cele provenind din Elveția, Spania și Grecia sunt cele care apar în mod preponderent în toate clasamentele mondiale ce se referă la cele mai apreciate tipuri de brânză din lume.

Cea mai bună brânză din lume a fost declarată Parmigiano Reggiano, scrie „Taste Atlas”, a cărei origine se pierde în negura Evului Mediu.

Cea mai bună brânză

Sursa foto: Taste Atlas

Clasamentul brânzeturilor

Pe lângă locul al doilea în 2023 se află Mozzarella Burrata, care preia, în schimb, poziția de lider mondial la secțiunea „brânzeturi moi”.

Podiumul, tot italian, este completat de Stracchino di Crescenza, pe locul al treilea.

Pe locul al patrulea se află Graviera Naxou, o brânză grecească. Iar pe locul al cincilea se află brânza spaniolă Queijo Serra da Estrela.

Pe locul al șaselea se află Burrata (printre cele mai căutate brânzeturi italiene în străinătate), urmată de franțuzoaicele Saint-André și Reblochon.

Pe locul nouă se află o brânză muntenegreană, Pljevaljski Sir. Iar pe locul al zecelea se află brânza franceză Mont d'Or.

Cum se stabileşte care este cea mai bună brânză din lume

„Pe parcursul anului, oamenii evaluează acele alimente (nu bucătării) din baza noastră de date. Unele voturi sunt recunoscute de sistemul nostru ca fiind invalide (cum ar fi „voturile naționaliste”. Oamenii dau note mari mâncărurilor lor și note mici celor din țările vecine. Noi nu contăm astfel de voturi).

La sfârșitul anului, luăm media celor mai bine cotate feluri de mâncare din fiecare bucătărie”, au explicat administratorii „Taste Atlas”, în privința criteriilor luate în calcul la realizarea acestui clasament, scrie turnulsfatului.ro.

Cu alte cuvinte, evaluarea se bazează în principal pe aprecierile utilizatorilor site-ului.

Ne puteți urmări și pe Google News