Evenimentul Zilei > EVZ Play > „Top trei politicieni”, varianta Denise Rifai. Mărturisiri la „Dosare de presă”
VIDEO

„Top trei politicieni”, varianta Denise Rifai. Mărturisiri la „Dosare de presă”

Invitată la emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, Denise Rifai a vorbit, printre altele, despre viziunea sa asupra politicii românești și despre calitățile pe care un politic adevărat ar trebui să le aibă.

În emisiunea „Dosare de presă”, de pe evz.tv, Denise Rifai s-a lăsat cunoscută și dincolo de platourile Realității. Ea a răspuns cu sinceritate la întrebări incomode și nu s-a sfiit să spună ce gândește, deși chiar ea a recunoscut că, probabil, va fi aspru criticată pentru ceea ce crede.

Întrebată de Mirel Curea, de pildă, dacă poate să numească trei nume de politicieni care îi plac, Rifai l-a pus pe primul loc pe Adrian Năstase.

Cel mai frumos interviu al meu pe anul care s-a încheiat a fost cu Adrian Năstase. Acum, abia, ar trebui să fie om politic. Acum e trecut prin greutăți, e rodat, este foarte intelectual, foarte citit, e fain, are carismă de bărbat, are energie de bărbat, e viu. De abia de acum înainte e momentul pentru Adrian Năstase. A făcut și greșeli foarte mari, era mult prea superior. Acum e ce trebuie, mi-a plăcut foarte mult de el. E un tip foarte calitativ, îl plac foarte mult.”

Pe locul secund l-a plasat pe Victor Ponta, despre care a spus că, deși o să fie criticată, ea îl consideră „un invitat pe care eu îl plac foarte mult”, pentru că „altul nu e ca el.

E viu, e dinamic, are nerv, știe politică, știe să întoarcă masa, discuția.(…) El e unicul care mă ține în alertă, trebuie să fiu atentă la el.(…) Este vreun lider de stat sau vreun om în funcții de tipul ăsta fără fie în legătură cu structurile secrete ale statului român? Eu spun că și Victor Ponta e tânăr, nu era gata să fie președinte când a candidat în urmă cu cinci ani. Acum abia e bărbat politic și să vedem de acum încolo ce face.

În mod și mai surprinzător, pe locul trei l-a numit pe Florin Cîțu, un tânăr politician de dreapta:

Ăsta ministru de Finanțe! Eu sunt economist la bază. Eu îl cunosc de mai bine de 10 ani. (…) Pe domeniul nostru este extraordinar de clar. Ca vibrație e un tip cald, calm, așezat, atent. Deci sunt fascinată de el. Eu zic să avem încredere în el. Îl cunosc pe el, îl cunosc în toată cariera asta politică, suntem apropiați și îmi place foarte mult că nu s-a schimbat. E același om. E chiar mai cald, e mai atent. (…) Omul acesta e un tip liber la cap, e un tip care are școală multă în el.