Evenimentul Zilei > Actualitate > TOP cel mai scump DESERT din lume. Cât COSTĂ o GOGOAŞĂ de LUX
TOP cel mai scump DESERT din lume. Cât COSTĂ o GOGOAŞĂ de LUX

TOP cel mai scump DESERT din lume. Cât COSTĂ o GOGOAŞĂ de LUX

Într-un top, publicat de dariknews.bg, cel mai scump desert din lume costă nu mai puţin de 74 de milioane de dolari. Iată câteva dintre cele mai scumpe prăjituri din lume.

Dacă te ţin buzunarele te poţi delecta la desert cu cea mai scumpă brioşă din lume care costă 1.007 dolari, se vinde în Dubai şi conţine cacao italiană, boabe de vanilie și aur de 23 de carate.

Cea mai scumpă gogoaşă costă 1.975 de dolari. Delicatesa poate fi găsită în Londra, este preparată din aluat de croissant, în care este adăugat ulei de șofran, boabe de vanilie de Tahiti, ciocolată specială și fulgi din aur comestibil, fiind presărată cu șampanie rosé scumpă.

Cea mai scumpă budincă este în valoare de 35.000 de dolari. Acest desert include șofran, aur de 23 de carate și afine.

Cel mai scump chec cu fructe costă 1,65 milioane de dolari. Un maestru japonez în artă culinară ține reţeta în secret. Tot ce se poate şti despre acest chec este că sunt necesare șase luni pentru a-l pregăti.

Cel mai scump tort din lume este în valoare de 74 de milioane de dolari. Această capodoperă conţine 4.000 de diamante, inclusiv un diamant roz de 5,2 carate și un diamant galben de 0,4 carate, și peste o duzină de diamante albe de 5 carate.