Evenimentul Zilei > EVZ Special > Top: Care au fost cele mai populare căutări pe Google în anul pandemiei
Top: Care au fost cele mai populare căutări pe Google în anul pandemiei

Top: Care au fost cele mai populare căutări pe Google în anul pandemiei

La vremuri de răscruce, românii și-au găsit un aliat de nădejde, internetul. Mai ales în perioada izolării, preocupările românilor s-au văzut direct în natura căutărilor pe care oamenii le-au făcut pe Google.

Ce este Horeca sau Ce este şomajul tehnic- au fost doar câteva dintre întrebările puse de conaționali, într-un an istoric. Potrivit Hotnews, topul celor mai populare căutări pe Google, în România, în 2020 este condus, așa cum era previzibil, de cuvântul anului, coronavirus și de două platforme de educație la distanță: Google Classroom și Adservio.

Restricțiile de circulație au generat interes pentru formularul declarației pe proprie răspundere și formularul STS. Românii au mai întrebat pe Google în primul rând „ce este coronavirusul”, iar apoi „ce este pandemia” și „ce este starea de urgență”.

Anul semantic al coronavirusului

Pentru a respecta măsurile de protecție împotriva COVID-19, cei mai mulți români au căutat pe Google „cum se poartă masca”. Au dorit să afle, de asemenea, și „cum se pune masca”. Au vrut să afle toate detaliile despre coronavirus: „cum se manifestă coronavirus” și „cum se transmite coronavirus”. Pentru că mulți români au stat în casă mai mult în 2020, au căutat pe Google subiecte de gen „cum se face maiaua”, „cum se face drojdia” sau „cum se gătește sparanghelul”.

Chiar dacă pandemia a captivat atenția tuturor, și-au găsit loc între căutări și subiectele de interes major ale anului politic 2020, precum alegerile din Statele Unite ale Americii sau Black Friday. Alegerile din SUA au fost în topul celor mai populare căutări, dar românii au fost captivați și de subiecte mai pragmatice precum „când este Black Friday 2020”.

Din cauza restricțiilor și a traiului mai domestic ca altădată, românii au gătit mai mult anul acesta, iar cele mai căutate rețete sunt cele de gogoși, banana bread și pâine.

Cele mai populare căutări

 1. Google Classroom
 2. Coronavirus România
 3. Adservio
 4. Alegeri SUA
 5. About you
 6. Cristina Țopescu
 7. Declarație propria răspundere
 8. Zoom
 9. Worldometer
 10. Formular STS

 Filme

 1. 365 dni
 2. Miami bici
 3. Contagion
 4. Miracolul din celula 7
 5. After we collided
 6. Parasite
 7. Enola Holmes
 8. Black Panther
 9. 1917
 10. Mulan

 Evenimente sportive

 1. Roland Garros
 2. Australian Open
 3. România – Islanda
 4. România – Irlanda de Nord
 5. România – Austria
 6. US Open
 7. România – Norvegia
 8. România – Danemarca U21
 9. România – Belarus
 10. Dubai tennis championships

 Ce este…?

 1. Ce este coronavirus
 2. Ce este Horeca
 3. Ce este fugu
 4. Ce este pandemia
 5. Ce este șomajul tehnic
 6. Ce este un pogo
 7. Ce este EDM
 8. Ce este vulva
 9. Ce este substantivul
 10. Ce este starea de urgență

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE