Evenimentul Zilei > Politica > Tomac sare la gâtul unui „trădător” din PMP:
Tomac sare la gâtul unui „trădător” din PMP:

Tomac sare la gâtul unui „trădător” din PMP:

Preşedintele filialei Sălaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid pentru că a votat, miercuri, pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, Eugen Tomac, preşedintele executiv al formaţiunii numindu-l "maidanez politic"şi cerându-i demisia din funcţia de parlamentar.

"Ceea ce s-a întâmplat (miercuri – n.r.) mi-a lăsat un gust amar. În acea zi, preşedintele PMP Sălaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil în politica pe care partidul nostru o promovează, şi anume să se comporte ca şi cum mandatul i-ar aparţine lui, pe persoană fizică, astfel că poate face ce vrea cu el, după cum îi dictează conştiinţa, deşi, politic, noi am luat o decizie foarte clară de a sta deoparte de jocul PSD. Încălcând principalele elemente de bun simţ în politică, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezând că poate face ceea ce doreşte cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Şi pentru că noi, cei cu bun simţ din PMP, credem că politica se face respect faţă de cetăţeni, faţă de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Aşa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de acasă cu funcţia în sac. În politică este nevoie de muncă în echipă, de atitudine politică şi de responsabilitate", a declarat Eugen Tomac, joi seara, într-o conferinţă de presă la Zalău, scrie Agerpres.

Deputatul Liviu Balint și președinte al organizației Sălaj al acestui partid politic, le-a făcut colegilor lui o mare surpriză. În ziua votului moțiunii pentru demiterea guvernului Grindeanu, deputatul Balint nu a respectat decizia PMP, și anume ca nici un parlamentar să nu fie prezent în sala plenului Parlamentului.Când și-a auzit strigat numele, Balint și-a primit bilele, cea albă și cea neagră, după care a votat, cel mai probabil, pentru demiterea guvernului.

”Se risca aruncarea României într-o mare criză politică”

Ulterior, Liviu Balint şi-a explicat gestul printr-o postare pe Facebook: "Toată activitatea instituţiilor din ţară si a ministerelor era blocată în acest moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a rămâne Grindeanu premier, alături de un ministru şi secretarul general al Guvernului, în persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate şi susţinere politică în spate. Se risca aruncarea României într-o mare criză politică, cât şi într-o criză economică. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucrează în ministere este blocată total. Ţinând cont că urmează vacanţa parlamentară până în septembrie, nu se mai întâmpla nimic, iar ţara nu trebuia să rămână în blocaj. Eu am ajuns în Parlamentul României să îi reprezint pe cetăţeni şi să votez, indiferent dacă votez pro sau contra".