„Eu mă așteptam ca domnul Dragnea să scrie o scrisoare la Bruxelles în care să spună lucrurile astea: „Îi reproșez ministrului meu și este situația de a fi posibil remaniat faptul că nu a elaborat aceste ordonanțe. Deci dumneavoastră la Bruxelles bateți câmpii, bateți câmpii cu privire la România și faceți un proces de intenție pe chestiuni care nu există. Ar trebui să discutăm de faptul că ministrul Toader este singurul ministru care în mod real a luat niște decizii și despre aceste decizii discutăm și le vedem foarte clar.

Nu știu pentru că nu sunt în Parlamentul României care sunt temele acestor ordonanțe, dar și tu două lucruri că de trei ani de zile decizile CCR trebuie puse în acord cu legea și legea trebuie pusă în acord cu deciziile CCR, asta e o urgență maximă. Știți ce mă întreb eu? De ce Parlamentul nu a făcut asta cu prioritate? Am crezut că este o teamă. Multora le e teamă, pentru că în stradă se crease clar o presiune”, a declarat Norica Nicolai la Antena 3.

Declarația vine în contextul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis un mesaj ministrului Justiției, spunând că acesta nu mai poate continua cu tergiversarea ordonanțelor de urgență privind modificările la legile justiției.

„Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe. (..) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (…) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Te-ar putea interesa și: