Evenimentul Zilei > Actualitate > Tineri teribiliști, căutați de poliție după ce și-au făcut de cap cu trotinete electrice. Au dat foc unei amenzi primite de la jandarmi. VIDEO
Tineri teribiliști, căutați de poliție după ce și-au făcut de cap cu trotinete electrice. Au dat foc unei amenzi primite de la jandarmi. VIDEO

Tineri teribiliști, căutați de poliție după ce și-au făcut de cap cu trotinete electrice. Au dat foc unei amenzi primite de la jandarmi. VIDEO

Mai mulți adolescenți din Târgoviște sunt căutați de oamenii legii, după ce s-au filmat în timpul unor acte de teribilism făcute pe trotinete electrice.

Mai mulți tineri din Târgoviște au fost filmați în timpul unor acte de teribilism. Ei se plimbau cu trotinete și intrau în garduri sau făceau slalom printre mașini, în plin trafic. Unii dintre ei s-au agățat de mașini pentru a fi tractați, în timp ce un alt puști filma cu telefonul pentru a posta ulterior imaginile pe TikTok. 

Sport extrem pentru a alimenta rețeaua TikTok cu filmulețe de succes. Slalom făcut de tineri teribiliști, printre mașini, în plin trafic

Într-unul dintre filmulețele postate pe rețeaua TikTok, se vede cum un tânăr s-a agățat de mașina prietenilor în timp ce circula pe trotinetă. Fără să pară a înțelege că se expune la un pericol fizic. Într-un alt filmuleț, teribiliștii pe trotinete nesocotesc orice regulă de circulație. Imaginile respective au devenit publice, au fost văzute și de polițiști, care s-au autosesizat în aces caz.

Oamenii legii au început să facă verificări pentru a-i identifica pe tineri și a-i sancționa. Nu ar fi pentru prima dată când ar avea de-a face cu polițiștii. Și asta pentru că,  într-un alt filmuleț, ei se laudă că dau foc amenzii primite de la un echipaj al jandarmeriei, conform Antena 3.

Pot fi identificați după datele folosite la închiriere

Și orașul Târgoviște a intrat, în luna martie a acestui an, în rândul localităților de unde pot fi închiriate trotinete electrice. Aici există 220 de astfel de mijloace de deplasare, care s-au bucurat până acum de succes în marile orașe. Trotinetele ating o viteză maximă de 25 de km/h şi pot fi închiriate cu 0,60 de lei/minut.

Fiecare astfel de trotinetă este dotată cu GPS şi pot fi localizată imediat. Plata pentru închiriere se face printr-un cont bancar, cu ajutorul cardul. Tocmai datorită acestei procedurii, polițiștii nu ar trebui să întâmpine mari probleme în încercarea de-a da de urma tinerilor cu exces de adrenalină.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.