Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, vineri după-amiază, agentul şef de poliţie Nicolae Medeleanu din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, aflat în timpul liber, a observat cum un autoturism se deplasa haotic pe strada Fulgerului din municipiul Constanţa, iar ceilalţi şoferi aflaţi în trafic au încercat să evite o coliziune cu acesta pe o distanţă de aproximativ trei kilometri.

“Poliţistul, aflat la volanul autoturismului personal, a încercat de mai multe ori să se apropie şi să-l determine pe conducătorul auto să oprească, iar la un moment dat a virat în faţa sa, determinându-l pe acesta să frâneze. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Întrucât existau indicii că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţistul a solicitat sprijin colegilor, astfel o patrulă s-a deplasat de îndată la faţa locului, bărbatul fiind condus la sediul Serviciului Rutier în vederea testării cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,39 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că şoferul în vârstă de 53 de ani a fos dus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemie în sânge, scrie news.ro

Poliţişti au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.