Evenimentul Zilei > International > Moartea vine pe TikTok. A doua victimă, în Italia, din cauza provocării „jocul cu eşarfa”
Moartea vine pe TikTok. A doua victimă, în Italia, din cauza provocării „jocul cu eşarfa”

Moartea vine pe TikTok. A doua victimă, în Italia, din cauza provocării „jocul cu eşarfa”

Provocarea "jocul cu eşarfa" de pe TikTok a făcut două noi victime, tot în Italia. În luna ianuarie, o fetiță de numai 10 ani a murit în unra parricipării la acest joc.

Moartea vine pe TikTok. Provocarea „jocul cu eşarfa” de pe TikTok a făcut o nouă victimă în Italia, potrivit Antena 3.  O fetiţă de 12 ani a fost găsită moartă în baie, cu cordonul de la un halat în jurul gâtului. Rudele fetei sunt în stare de şoc. Aceasta le-a spus zilele trecute că are planuri mari pentru viitor.

Moartea vine pe TikTok. Ce este provocarea „Jocul cu eşarfa”?

„Jocul cu eşarfa” sau “blackout challenge” este o provocare lansată de rețeaua socială TikTok. Copiii își ţin respirația până când leșină pentru a putea avea acces la senzații puternice. Din nefericire, aceste jocuri provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele fatale.

Tragedia a avut loc duminică, în lovalitatea Borgofranco di Ivrea,. „Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu”, a declarat unchiul fetei presei locale.

Anchetatorii iau serios în calcul ipoteza. Un alt joc periculos promovat pe TikTok a fost raportat și în Rivoli. Un grup de tineri au acceptat provocarea care presupune să te arunci în „joacă” în faţa maşinilor.

În ianuarie, o fetiţă de 10 ani a murit sufocată tot în urma „jocului cu eşarfa”

 În luna ianuarie, o altă fetiţă de 10 ani a murit în acelaşi mod. Antonella, de 10 ani, a fost descoperită în stare de inconştienţă de sora ei de 5 ani, în baie. Tot ea i-a anunţat şi pe părinţi care au sunat imediat la salvare. Din păcate, a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. Sora sa mijlocie de 9  ani a explicat cum s-a întâmplat totul. „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Anchetatorii au confiscat telefonul fetei. Umează a se stabili cine a lansat provocarea, dacă cineva a invitat-o sau dacă ea a realizat videoclipul pentru prietenii săi din reţea.

Moartea Antonellei a provocat vii reacții. Se solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale

În decembrie, Agenția italiană pentru protecția datelor a intentat un proces împotriva TikTok. Instituția a acuzat o „lipsă de atenție la protecția minorilor” și a criticat modul accesibil în care copiii de vârste foarte mici se pot înscrie la aplicația video.

În urma tragediei, platforma TikTok, care a devenit rețea globală în 2018, a publicat un comunicat de presă. „Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în documentul pus la dispoziție de rețeaua socială.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.