Moartea vine pe TikTok. Provocarea “jocul cu eşarfa” de pe TikTok a făcut o nouă victimă în Italia, potrivit Antena 3.  O fetiţă de 12 ani a fost găsită moartă în baie, cu cordonul de la un halat în jurul gâtului. Rudele fetei sunt în stare de şoc. Aceasta le-a spus zilele trecute că are planuri mari pentru viitor.

Moartea vine pe TikTok. Ce este provocarea “Jocul cu eşarfa”?

“Jocul cu eşarfa” sau “blackout challenge” este o provocare lansată de rețeaua socială TikTok. Copiii își ţin respirația până când leșină pentru a putea avea acces la senzații puternice. Din nefericire, aceste jocuri provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele fatale.

Tragedia a avut loc duminică, în lovalitatea Borgofranco di Ivrea,. “Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu”, a declarat unchiul fetei presei locale.

Anchetatorii iau serios în calcul ipoteza. Un alt joc periculos promovat pe TikTok a fost raportat și în Rivoli. Un grup de tineri au acceptat provocarea care presupune să te arunci în “joacă” în faţa maşinilor.

În ianuarie, o fetiţă de 10 ani a murit sufocată tot în urma “jocului cu eşarfa”

 În luna ianuarie, o altă fetiţă de 10 ani a murit în acelaşi mod. Antonella, de 10 ani, a fost descoperită în stare de inconştienţă de sora ei de 5 ani, în baie. Tot ea i-a anunţat şi pe părinţi care au sunat imediat la salvare. Din păcate, a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. Sora sa mijlocie de 9  ani a explicat cum s-a întâmplat totul. „Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Anchetatorii au confiscat telefonul fetei. Umează a se stabili cine a lansat provocarea, dacă cineva a invitat-o sau dacă ea a realizat videoclipul pentru prietenii săi din reţea.

Moartea Antonellei a provocat vii reacții. Se solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale

În decembrie, Agenția italiană pentru protecția datelor a intentat un proces împotriva TikTok. Instituția a acuzat o “lipsă de atenție la protecția minorilor” și a criticat modul accesibil în care copiii de vârste foarte mici se pot înscrie la aplicația video.

În urma tragediei, platforma TikTok, care a devenit rețea globală în 2018, a publicat un comunicat de presă. “Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în documentul pus la dispoziție de rețeaua socială.