Un individ extrem de periculos, Petrică Bejenaru, zis "Petrică Nebunu", a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la trei ani şi opt lunii de închisoare pentru trafic de persoane, şantaj, lovire şi acces ilegal la un sistem informatic, precum şi alterarea integrităţii datelor informatice, anunţă monitoruldegalati. Procurorii DIICOT Galaţi au descoperit că bărbatul racola tinere pe Facebook, aducându-le ulterior în pragul sinuciderii, după ce se filma făcând sex cu ele şi le şantaja apoi să practice prostituţia, sub ameninţarea că va face publice filmările compromiţătoare.

Fetele care nu cedau ”rugăminţilor” recidivistului aveau parte de un tratament special. Petrică Bejenaru le înregistra când făceau sex, iar apoi ameninţa că trimite fişierele video la familia şi prietenii respectivei. Şi mai şocant este că mama recidivistului nu numai că ştia ce face, dar îl şi încuraja şi îi trimitea banii necesari pentru deplasările în străinătate.

Una dintre victimele agresorului a fost o studentă la Medicină. Fata a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu fostul puşcăriaş, iar acesta a filmat partida de amor, folosind ulterior înregistrarea ca să o oblige să practice prostituţia la Viena. Studenta a acceptat astfel să plece la Viena, unde a început coşmarul. Puşcăriaşul a dus-o la o saună din oraş, unde se practica legal prostituţia, iar fata scotea aproximativ 700 de euro pe zi, fiind silită să se prostitueze. Ca să o intimideze, Petrică Bejenaru o bătea aproape zilnic şi o supraveghea permanent.

După o bătaie cruntă, urmată de un duş cu apă rece, studenta a decis că trebuie să pună capăt calvarului şi a mers la Poliţia din Viena, unde a povestit ce i s-a întâmplat, potrivit monitoruldegalaţi. Bărbatul a fost arestat şi extrădat în România, iar Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe 6 iunie la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile amintite anterior. Dacă Curtea de Apel Galaţi va menţine verdictul primei instanţe, respingând contestaţia traficantului de carne vie, acesta va petrece aproape 8 ani în închisoare.