Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara. Amenzi usturătoare pentru cei care abandonează gunoi pe stradă
Timișoara. Amenzi usturătoare pentru cei care abandonează gunoi pe stradă

Timișoara. Amenzi usturătoare pentru cei care abandonează gunoi pe stradă

Sancțiuni între 3.000 și 6.000 de lei au fost aplicate de polițiștii locali celor depistați cu ajutorul camerelor de supraveghere abandonând deșeuri pe domeniul public.

Ultima amendă dată de polițiștii locali din Timișoara a vizat un bărbat care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce lăsa în stradă o saltea și alte resturi de mari dimensiuni. El a fost amendat cu 6.000 de lei.  Alți doi timișoreni, care au fost filmați în ipostaze similare, au fost sancționați cu câte 3.000 de lei fiecare.

”Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat și în acest an să acționeze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în cazurile în care aceste persoane sunt surprinse în timpul patrulărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din oraș, acestea fiind de un real sprijin în surprinderea celor care abandonează deșeuri pe domeniul public.

În urma vizualizării imaginilor, urmează etapa de identificare a persoanelor surprinse și apoi sancționarea acestora. Sancțiunile sunt aplicate conform Legii 211/2011 modificată prin Legea nr. 188/2019, care specifică faptul că abandonarea de deșeuri în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”, informează Daniela Seracin, purtătoarea de cuvânt a Direcției Poliția Locală Timișoara.