DIICOT a anunţat că va clasa dosarul familiei din Carei, după ce anchetatorii au stabilit că minorii nu au fost exploataţi de către părinţi să facă jucării pentru Kinder. Din verificările efectuate de asistenţii sociali, nu a reieşit faptul că minorii au fost exploataţi prin muncă de către părinţi, aşa cum relatau jurnaliştii de la The Sun.
Declaraţiile date de copii, lipsa absenţelor de la şcoală, precum şi alte probe i-au determinat pe procurori să tragă concluzia că în acest caz nu a fost săvârşită nicio faptă penală, astfel încât dosarul va fi clasat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.
În luna noiembrie, procurorii au deschis un dosar în legătură cu aspectele semnalate în ziarul britanic The Sun despre situaţia unei familii din oraşul Carei, care şi-ar fi pus copiii la muncă şi câte 13 ore pe zi la asamblarea unor jucării pentru ouă Kinder.
În reportajul respectiv apărea o familie de români formată din mama, tatăl, fiul în vârstă de 11 ani şi fiica de 6 ani, care asamblau ouă de jucărie Kinder. Jurnaliştii britanici vorbeau în reportaj de "sclavii minori" din România plătiţi cu 20 de lei pentru 1.000 de ouă cu surprize. Jucăriile erau trimise la o fabrică din Carei, după care ajungeau în Ungaria, unde erau învelite în ciocolată.

După apariția materialului în Marea Britanie, Timea Jurj, mama celor doi copii, a spus că familia ei este victima unei diversiuni abil pusă la cale de ziariştii britanici, ce au apărut duminică în faţa casei în timp ce îşi parca maşina. Aceştia au sosit cu o maşină cu numere de Bucureşti, urmărind un taximetru din Carei. „Duminică am mers până la ţară şi, când am venit înapoi, am deschis poarta şi au intrat domnii, că sunt de la Kinder. Au zis că ei sunt de la Kinder, vor să facă nişte poze cu copiii cum se joacă şi cum se fac jucăriuţele a s t e a pentru Kinder. A t â t . Eu am doi copii care umblă la şcoală, la grădiniţă, nu lucrează nicidecum 13 ore. A fost băgată (în poze – n.r.) şi nepoata mea, că haide, haide, fă şi tu poze. Ea s-a uitat şi n-a înţeles ce zice pe engleză. Eu n-am înţeles totul în engleză. A spus (translatorul, care s-a prezentat ca Mihai – n.r.) că totul este ok şi el a spus că vor să promoveze fabrica de Kinder, nicidecum să… Şi după aia mi s-a părut şi mie şi la soţul că hopa, îi ceva, că de ce tot insistă pe preţurile la jucăriuţe, cât primim pe un sac. Atâta a fost tot”, a declarat Timea Jurj, citată de site-ul Opinie de Carei. Ea a mai spus că jurnaliştii englezi şi traducătorul care îi însoţea le-au cerut copiilor să vină alături de mama lor şi să se joace cu figurinele care trebuiesc asamblate pentru Kinder.

Timea Jurj a recunoscut că obişnuia să aducă acasă jucării pentru a le asambla, dar nu mai face acest lucru. Ea este pensionată pe caz de boală, după ce a suferit o operaţie complicată la începutul anului.