Evenimentul Zilei > Monden > The Mono Jacks la Festivalul de Artă
The Mono Jacks la Festivalul de Artă

The Mono Jacks la Festivalul de Artă

În perioada 4 - 6 octombrie, va debuta în peisajul bucureștean prima ediție a Festivalului de artă „Art Flow Festival - Following Orpheus”, eveniment ce va fi dedicat uneia dintre cele mai importante figuri ale mitologiei Greciei – Orfeu, protectorul poeziei, muzicii, artei în general, va reprezenta în cele trei zile de festival figura centrală a acțiunilor culturale.

Desfășurate pe parcursul a trei zile, activitățile festivalului vor fi împărțite în mai multe zone importante, în parcarea Plaza România:

  • Zona Museum – va fi destinată expozițiilor de artă vizuală precum: pictură, artă fotografică, ilustrații.
  • Zona de Coffee Lounge Stage va găzdui prezentarea creațiilor literare. Întâlnirile cu poeții și scriitorii contemporani se vor face într-o atmosferă specifică festivalurilor de artă. Scena Coffee Lounge Stage va avea un design special, cu un decor care va sugera atmosfera unui lounge, a unei biblioteci sau a unei cafenele literare. Incursiunile literare vor fi acompaniate de muzică de Jazz.
  • Talk Show Stage, cea de-a treia zonă de creație a festivalului, va fi gazda unor discuții interactive, despre producția muzicală sau cea cinematografică.

În fiecare dintre cele trei zile, după terminarea activităților la celelalte scene/zone de activitate, pe Orpheus Stage, scena principală a festivalului, vor urca câte două trupe foarte cunoscute din zona muzicală de indie, alternativ și electronic: Les Elephants Bizarres și FiRMA (4 octombrie), Nopame și Moonlight Breakfast (5 octombrie), The Kryptonite Sparks și The Mono Jacks (6 octombrie).

  • În prima zi a festivalului, pe Orpheus Stage, va avea loc deschiderea oficială, cu un moment artistic ce sugerează viața lui Orfeu, pus în scenă de o trupă de dans contemporan. Festivalul este organizat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, iar intrarea este liberă.

București. Gala Lauareților „Suzana Szörenyi”

Duminică, 6 octombrie, începând cu ora 19:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României se va desfășura Gala Laureaților ediției a III-a a Concursului Internațional de duo Suzana Szörenyi. Pe scenă vor urca și vă vor încânta cu virtuozitatea interpretării lor câștigătorii celei de-a III-a ediții a concursului aleși din cei peste 50 de muzicieni proveniți din țări precum Rusia, Japonia, Canada, Ucraina, Polonnia, Austria sau Cehia. Intrarea este liberă!

Spectacole de Teatru în Premieră

Vineri, 4 octombrie

  • Teatrul Nottara – Sala George Constantin, ora 19.30: „Trei surori” după A.P. Cehov, în regia: Semion Serzin
  • Unteatru – ora 19.30: „Alcesta” de Euripide, în regia: Kovács Zsuzsánna
  • Teatrul Național I.L.Caragiale – Sala Studio, ora 19.30: Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare, în regia: Alexander Morfov

Sâmbătă, 5 octombrie

  • Teatrul Național I.L.Caragiale – Sala Studio, ora 11.00: Neguțătorul din Veneția de William Shakespeare, în regia: Alexander Morfov
  • Teatrul Nottara – Sala George Constantin, ora 19.30: „La doi pași de Mullingar” de John Patrick Shanley, în regia: Cristi Juncu

Târgu Jiu. Meșteri populari și produse de sezon
În perioada 4-6 octombrie, în Orașul lui Brâncuși, are loc o nouă ediție a Festivalului Toamnei. Evenimentul are loc atât în Piața Centrală, cât și în zona pietonală din centrul orașului. Cei prezenți vor avea parte de expoziții cu produse de sezon și degustare de preparate culinare tradiționale, iar în centrul orașului va fi organizat un târg al meșterilor populari, de unde pot fi achiziționate produse alimentare și de artizanat.

Focșani. Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă
Ajuns la cea de-a 27-a ediție, Festivalul „Bachus” are loc în perioada 3-6 octombrie şi reprezintă cel mai mare eveniment de profil din România, care îşi propune să promoveze podgorenii, producătorii locali şi vinurile vrâncene, cele care reprezintă o adevărată emblemă pentru judeţul Vrancea. Duminică, 6 octombrie, începând cu ora 10.00, va avea loc „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”, pe traseul Focșani – Schitul Brazi – Sârbi – Jariștea – Odobești – Focșani.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: