Testul PCR la domiciliu. Vă puteți înscrie prin Call Center sau pe platforma online

Testul PCR la domiciliu. Vă puteți înscrie prin Call Center sau pe platforma online Sursa: arhiva EVZ

Românii care prezintă simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor putea cere să fie testați la domiciliu. Cere ajutorul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre sau prin platforma online.

Conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, persoanele care prezintă simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2, vor putea să fie testate la domiciliu sau în centrele de recoltare. Acestea pot cere testul RT-PCR cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Testul PCR la domiciliu

Persoane nedeplasabile sau care nu au cu ce să ajungă la un centru de testare trebuie să anunțe acest lucru în formularul online sau operatorului Call Center pentru a fi introduși în lista de așteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Sursa: arhivă EVZ

Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare cât mai apropiat de casă și îi va pune la dispoziție harta unităților medicale libere, publicată pe site-ul MS și DSP București. Speciliastii DSP vor trimite doritorilor prin email și/sau sms numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat. Fără această dovadă nu te poți prezenta la testare!

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se procedează?

Oamenii vor fi nevoiți să se prezinte la centrele de testare cu dovada înregistrării de la DSP București. Persoana va arăta email-ul /sms-ul primit de la DSP București.

Personalul din punctul de recoltare are obligația să valideze datele pașaportare cu numărul de înregistrare al cererii de testare, primit prin email /sms, de la DSP București. Persoanele care se prezintă cu date invalide, nu vor beneficia de testul PCR. După recoltare, rezultatul testului RT-PCR va fi trimis pe email / sms din aplicația CORONAFORMS.

Specialiștii recomandă ca persoanele care au ieșit pozitive la testul PCR să își sune medicul de familie pentru a urma tratamentul împotriva COVID-19. În cazul în care starea de sănătate se agravează, este indicată internarea în spital.