Mama celor doi copii, Carmen Ilie, a povestit cele întâmplate, comform adevarul.ro.

„În faţa noastră, un Renault Clio este oprit de un Audi cu număr de Ialomiţa (fix la ieşire era un indicator cu «drum închis», pus intenţionat de ei). «Ciudat!» zic… Blochez uşile, îmi zice soţul să întorc, o luăm pe drum ocolitor. Când dau să întorc, şoferul din Audi îmi aprinde o lanternă în faţă, încercând să mă orbească şi să observe cu cine mai sunt în maşină. Întorc. Şoferul Renault-ului a mers după noi. La 200 de metri, o dubiţă albă mi se opreşte brusc în faţă, Audi-ul era în lateral stânga. Coboară nişte ţigani din maşini şi vin spre mine. Nu mai ştiu ce aveau în mâini, eram deja speriată, calculam din ochi să văd dacă pot trece printre ei cu maşina şi cam ce s-ar întâmpla dacă aş ieşi de pe carosabil. Demarez şi reuşesc să mă strecor în viteză ieşind în strada principală, îndreptându-mă către postul de poliţie, care, ce să vezi?! Era gol! Dubiţa si Audi-ul după noi. Dubiţa mă opreşte (culmea!) chiar în faţa secţiei de poliţie. Se dau jos şi vin spre noi. În acest timp, soţul sunase la 112, încercând să le explice că nu ne-am şicanat în trafic, că suntem cu doi copii în maşină, din care unul bolnav, că de-aia am plecat la miezul nopţii la drum, că nu i-am deranjat pe nenorociţii ăia cu nimic, că urmăresc să ne tâlhărească“

Poliția din Tăndărei i-a îndemnat pe cei doi parinți să se întoarcă în Tăndărei pentru a depune plângere, iar varianta acestora este puțin diferită de cea a celor doi părinți. Polițiștii au declarat că au primit un telefon de la șoferul autoturismului care a urmărit familia și ar fi reclamat că pe stradă se află două mașini suspecte, pe care încearcă să le blocheze.

În ce privește tentativa de blocare în trafic, Poliția va declanșa o anchetă doar în cazul în care victimele vor depune plângere. 

„Colegii care au ajuns la fața locului au încheiat un proces-verbal, în care au consemnat cele relatate de persoana din Audi. Adresăm și pe această cale rugămintea ca persoana din mașina cu numere de Galați care a apelat la 112 să depună plângere. La apelul prin 112, aceasta nu a precizat că cineva ar fi aruncat cu bolovani în mașină, ci doar că a fos tșicanată în trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița.