Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroriști cu DUIUMUL în taberele de IMIGRANȚI
Teroriști cu DUIUMUL în taberele de IMIGRANȚI

Teroriști cu DUIUMUL în taberele de IMIGRANȚI

Un imigrant sirian, suspectat de legături cu ISIS, a fost arestat joi, într-o tabără din Germania, a anunțat un procuror, citat de Wall Street Journal. În weekend, alți doi suspecți de terorism au fost arestați într-o tabără de refugiați din Austria.

Leeth Abdalhmeed, înregistrat la tabăra de refugiați din Unna-Massen, în vestul Germaniei, se află acum în custodia poliției, a anunțat Sonja Frodermann, procuror de stat în Dortmund.

Autoritățile suspectează că Abdalhmeed, un tânăr de 21 de ani, are legături cu gruparea teroristă ISIS, aceeași care a realizat atacurile de la Paris din 13 noiembrie, ucigând 130 de persoane.

Frodermann a declarat că autoritățile au fost avertizate în legătură cu Abdalhmeed de un conațional sirian al acestuia, care a văzut un articol pe un site de internet în care legăturile lui cu ISIS erau evidente.

Site-ul cita un activist al opoziției siriene și alte două persoane, care afirmau că Abdalhmeed este un militant ISIS de rang mediu și că prin mâinile sale trec mulți bani destinați operațiunilor teroriste.

Despre Abdalhmeed se crede și că se ocupă cu traficul de medicamente și muniție din Turcia.

Alte surse, contactate de WSJ, susțin că și alți membri ai familiei sirianului au legături cu ISIS.

Mohammad Alalaw, care s-a adresat WSJ, și îl cunoștea pe Abdalhmeed, susține că acesta este unul dintre primii care au jurat suspunere ISIS în regiunea natală, încă înainte ca teroriștii să facă primele cuceriri spectaculoase.

Tot Alalaw susține că înainte de 2013, Abdalhmeed a fost un menbru al Armatei Siriene Libere, considerată de Statele Unite și de aliații occidentali drept un partener de dialog, care trebuie să participe la procesul de pace din Siria.

Bettina Jendrusz, directoarea adjunctă a taberei de la Unna-Massen, aflată în administrația Crucii Roșii, a declarat pentru WSJ că Abdalhmeed a intrat în Germania pe 2 decembrie și s-a prezentat ca fiind Leeth Alrjab. El stat în tabără împreună cu patru memri ai familiei. Jendrusz a spus că faptul că refugiații își dau nume false este un lucru obișnuit atunci când face cerere pentru azil.