Evenimentul Zilei > Actualitate > Tensiune maximă în Europa, ministrul Apărării este preocupat de FOLCLOR: „Într-o casă ţărănească te reîntorci la obârşie”
Tensiune maximă în Europa, ministrul Apărării este preocupat de FOLCLOR: „Într-o casă ţărănească te reîntorci la obârşie”

Tensiune maximă în Europa, ministrul Apărării este preocupat de FOLCLOR: „Într-o casă ţărănească te reîntorci la obârşie”

După ce a minimalizat impactul doborârii avionului malaezian în estul Ucrainei, ministrul Apărării, Mircea Duşa, se arată acum mai preocupat de folclorul românesc.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a vizitat sâmbătă, la Răstoliţa, casele alegorice amenajate cu ocazia celei de-a X-a ediţii a Festivalului Văii Mureşului. El a declarat că românii şi maghiarii au ştiut întotdeauna să-şi pună în valoare moştenirea culturală şi că atunci când vizitează o casă tradiţională îşi aminteşte că valorile folclorului românesc sunt deosebite.

"Îmi face plăcere să mă aflu la Festivalul Văii Mureşului, ştiţi că eu sunt localnic şi mă bucur că am reuşit să ajung, deşi am avut activităţi destul de complicate în ultimele zile (…) Este a zecea ediţie, dacă nu mă înşel, şi practic la început a fost greu, dar de la an la an este tot mai bine organizat festivalul şi aş dori să le urez celor care sunt prezenţi în aceste zile la festival, să le urez să petreacă frumos şi sper că ceea ce au făcut primarii pentru acest festival să fie în beneficiul şi interesul celor de pe Valea Mureşului. Sigur, când intri într-o casă ţărănească şi vezi exponatele din aceste case, te reîntorci la obârşie şi-ţi aduci aminte că valorile folclorului românesc sunt deosebite şi că românii, dar şi maghiarii de pe aceste meleaguri au fost întotdeauna oameni care au ştiut să-şi pună în valoare ceea ce au învăţat de la moşi-strămoşi", a arătat Mircea Duşa, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării Naţionale a fost însoţit în vizitarea caselor alegorice de către subprefectul judeţului Mureş, Liviu Vasile Oprea, de liderul PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, precum şi de primarii localităţilor din zonă.

Duşa se află în aceste zile în atenţia presei şi a Opoziţie, care îi reproşează lipsa de adecvare în contextul tragediei aviatice din estul Ucrainei. El a declarat imediat după atentat că nu este cazul ca Armata să fie în alertă. „Este un zbor civil și pentru un asemenea lucru nu ar fi necesară o ședință CSAT. Sigur, este un eveniment deosebit și numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă!”, a declarat spus Mircea Dușa.