Evenimentul Zilei > Sport > Tennis Summer Camp 2021. Cursuri de tenis pentru copii susținute la Complexul Sportiv Ion Țiriac
Tennis Summer Camp 2021. Cursuri de tenis pentru copii susținute la Complexul Sportiv Ion Țiriac

Tennis Summer Camp 2021. Cursuri de tenis pentru copii susținute la Complexul Sportiv Ion Țiriac

Fundația Olimpică Română organizează cursuri gratuite de tenis la Complexul Sportiv Ion Țiriac, în cadrul programului Tennis Summer Camp 2021.

Fundația Olimpică Română lansează programul gratuit Tennis Summer Camp 2021 în cadrul căruia va oferi cursuri de tenis susținute la Complexul Sportiv Ion Tiriac. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse intre 4 și 7 ani. Anunțul a fost făcut luni, 5 iulie, în cadrul conferinței de lansare a programului, sub coordonarea lui Ion Tiriac și a lui Ilie Năstase.

Fundația Olimpica Romana încurajează practicarea sportului în rândul copiilor și inițiază programul Tennis Summer Camp 2021 al cărui scop principal este integrarea gratuita a celor mici în cadrul cursurilor de tenis. Pentru a beneficia de aceasta facilitate, juniorii se vor înscrie în program contactand telefonic Fundația Olimpica Romana la numărul 0721 201 667, în limita locurilor disponibile.

Programul are o durată de 7 săptămâni, desfășurându-se în perioada 10 iulie 2021 – 25 august 2021 și încadrează 36 de ore de antrenament. Pe lângă accesul pe terenurile din cadrul Complexului Sportiv Ion Triac, copiii vor beneficia de echipament specializat constând în rachete și mingi, precum și logistica necesara desfășurării activității sportive în condiții de siguranță și confort pentru micuții cursanți.

Cursurile de tenis vor fi susținute de antrenorii Fundației Olimpice Romane, antrenori cu vasta experiență în domeniu și specializați în tenisul pentru copii.

”Prin intermediul acestui program, Fundația Olimpica Romana pune la dispoziția celor mici nu doar o baza sportiva, ci și antrenamente și servicii educaționale sportive, pentru a oferi oportunitate unui număr cât mai mare de copii să practice tenisul. Totodată, prin intermediul acestei inițiative ne propunem să identificam potențialul copiilor în acest domeniu, precum și să îi călăuzim în direcția practicării sportului de agrement sau de performanta, în funcție de interesul participanților”, a declarat Ion Tiriac.

În cadrul evenimentului de lansare al programului Tennis Summer Camp 2021 a fost prezent și fostul jucător profesionist de tenis Ilie Năstase.

“Mă bucur să susțin un eveniment care încurajează dezvoltarea copiilor prin practicarea sportului, în special a tenisului. În primul rand, tenisul îi ajuta pe cei mici să-și îmbunătățească încrederea în sine, concentrarea și nu în ultimul rand oferă numeroase beneficii fizice. Practicarea tenisului și a sportului în general de la vârste fragede îi determina pe copii să adopte un stil de viață sănătos și activ începând cu primii ani de viață, motiv pentru care este necesar să avem cât mai multe astfel de programe și inițiative sportive”, a declarat Ilie Năstase.

Bogdan Stelea, prezent la eveniment

Eenimentul a fost marcat de prezenta fostului fotbalist Bogdan Stelea, care a anunțat la rândul sau că are în plan dezvoltarea unui program similar împreună cu Fundația Olimpică Română pe partea de fotbal.

Fundația Olimpica Romana este o organizație non-profit, apolitica și non-guvernamentala, care susține dezvoltarea tinerilor sportivi, promovează sportul și principiile unei vieți sănătoase. Spiritul și valorile olimpice reprezintă fundamentul Fundației Olimpice Romane. Principalele valori care ghidează fundația, atât în proiectele desfășurate, cât și prin partenerii cu care colaborează sunt respectul, excelența și prietenia.

Detalii suplimentare despre Fundația Olimpica Romana pot fi accesate la adresa https://fundatiaolimpica.ro/.

Complexul Sportiv Ion Tiriac reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de Fundația Olimpica Romana, sub coordonarea domnului Ion Tiriac. Complexul rezultat în urma modernizării bazei sportive Granitul pune la dispoziție patru terenuri multifuncționale – teren de tenis, teren de baschet, teren de handbal, teren de minifotbal.

Informații suplimentare despre Complexul Sportiv Ion Tiriac pot fi accesate la adresa https://fundatiaolimpica.ro/#complex.