Temperatura ideală pentru funcționarea normală a frigiderului. Alimentele se vor păstra mai mult
- Emma Cristescu
- 4 decembrie 2024, 19:30
Temperatura ideală pentru funcționarea normală a frigiderului. Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a spus care este temperatura ideală pentru funcționarea normală a frigiderului.Se recomandă ca aparatul să fie setat la o temperatură mai mică sau egală cu 4 grade Celsius. Este indicat ca temperatura congelatorului să fie egală sau mai mică de -18 grade Celsius.
Temperatura ideală pentru funcționarea normală a frigiderului
Pe de altă parte, specialiștii din domeniul fabricării electronicelor au spus că temperatura ideală trebuie să fie și mai scăzută. Experții de la Real Simple le recomandă oamenilor să mențină temperatura între 2 și 4 grade Celsius. Congelatorul nu trebuie să depășească 19 grade Celsius.
Ce poți să faci dacă ai termostatul stricat
Dacă este setat la o altă temperatură, mâncarea din frigider riscă să se strice, mai ales dacă indicatorul de temperatură încorporat în aparat este inexact. Persoanele care au un frigider cu un termostat stricat pot să folosească un termometru special pentru aparate pentru a afla câte grade sunt în interior.
Termometrul se pune direct în frigider sau în congelator, în funcție de compartimentul pe care vreți să-l testați. Se lasă timp de 20 de minute și apoi se verifică valoarea pe care o indică acesta. Dacă temperatura este apropiată de cea ideală, atunci termostatul nu se va ajusta.
Cum poți seta temperatura
Dacă termometrul arată o temperatură mai mare este nevoie să se seteze o valoare cuprinsă între 2 și 4 grade Celsius. Acest lucru se face prin consultarea manualului cu care a venit frigiderul de la producător pentru a înțelege setările specifice.
Se plasează un termometru special pe raftul de mijloc al frigiderului pentru a verifica temperatura exactă. Apoi, trebuie să ajustezi termostatul astfel încât temperatura să fie cea optimă.
Dacă nu reglezi frigiderul la temperatura corectă, riști ca alimentele să se strice și să te îmbolnăvești. Mare atenție la bacteriile care se dezvoltă atunci când sunt mai mult de 4 grade Celsius, printre care se numără Salmonella, Listeria și E. coli.