Evenimentul Zilei > Actualitate > Teleorman: Bacterie extrem de periculoasă, găsită pe lenjeria din spital, depistată și la un pacient
Teleorman: Bacterie extrem de periculoasă, găsită pe lenjeria din spital, depistată și la un pacient

Teleorman: Bacterie extrem de periculoasă, găsită pe lenjeria din spital, depistată și la un pacient

Piocianic, o bacterie extrem de periculoasă găsită pe lenjeria Spitalului din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, a fost depistată și în corpul unui pacient operat la această unitate medicală, ai cărei angajați au fost acuzați că fumează în cabinete, potrivit hotnews.ro.

Bacteria piocianic a fost depistată la un pacient cu ulcer perforat, internat la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede. Reprezentanții Spitalului au declarat că s-au recoltat probe din infecția cu care s-a prezentat pacientul, după efectuarea analizelor în spital, fiind emisă concluzia că bacteria se afla deja în corpul bărbatului, motiv pentru care unitatea medicală nu poate fi acuzată de nimic, potrivit hotnews.ro.

Cu toate acestea, în luna noiembrie, aceeași bacterie a fost semnalată pe lenjeria din spital.

Valerică Cîrciumaru, primarul orașului Roșiorii de Vede, a declarat, sâmbătă, că a fost informat despre situație chiar de către managerul spitalului.

„M-a sunat managerul spitalului și m-a informat despre bacteria aceea. Dar mi-a spus că s-a găsit la un pacient, nu în spital. La un pacient. Piocianicul acesta a fost găsit și în spălătorie acum ceva vreme și s-a făcut dezinfecția, s-au luat probe și n-au mai ieșit, iar acum a apărut la pacientul acesta”, a spus Cîrciumaru.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Roșiorii de Vede, Andra Priboi, a declarat la rândul său, și în calitatea de șef al secției de gardă a unității spitalicești, că nu poate fi vorba despre o problemă a spitalului, rezultatele analizelor interne fiind negative pentru această bacterie.

„Pacientul a venit săptămâna trecută cu un abdomen acut chirurgical. În urma anamnezei și examenului clinic, am ajuns la concluzia că are nevoie de un tomograf. După tomograf s-a constatat că are un ulcer perforat cu peritonită, drept pentru care a fost nevoie de intervenție chirurgicală. S-a intrat cu el în sală și în urma intervenției s-a descoperit că acel ulcer perforat se complicase cu peritonită. S-au luat probe și s-a constatat la laborator că este vorba de acel piocianic. Acum trebuia să vedem dacă era a pacientului sau luat din altă parte. Asa că ne-am făcut autocontrolul. Am recoltat probe din spital. În urma acestor probe, care au ieșit negative, am ajuns la concluzia că pacientul avea deja această infecție în organism. Este foarte adevărat că în luna noiembrie s-a descoperit această bacterie pe lenjeria din spital, dar s-a raportat, s-au luat măsuri, s-a făcut dezinfecția", a declarat Priboi.

Pacienții din respective unitate medical se plâng și de faptul că personalul medical fumează în cabinete.

O echipă a Direcției de Sănătate Publică Teleorman a fost în control la Spitalul Caritas și, potrivit directorului instituției, Mioara Comana, rezultatele analizelor de laborator sunt așteptate în cursul zilelor de luni sau marți.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: