Evenimentul Zilei > Actualitate > Telegram REZISTĂ în RUSA în ciuda blocării a peste 18 milioane de adrese IP
Telegram REZISTĂ în RUSA  în ciuda blocării a peste 18 milioane de adrese IP

Telegram REZISTĂ în RUSA în ciuda blocării a peste 18 milioane de adrese IP

Pe 13 aprilie, instanța a blocat accesul la serviciul de mesaje instantanee în Rusia din cauza refuzului de a preda cheilor de criptare către Serviciul Federal de Securitate.

Telegram, serviciul de mesagerie instant rămâne accesibil în Rusia, a declarat creatorul său, Pavel Durov. Potrivit lui, Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media, a blocat peste 18 milioane de adrese IP.

"Telegram rămâne accesibilă utilizatorilor ruși, în ciuda faptului că oficialii ruși au blochat peste 18 milioane de adrese IP în ultimele 4 zile", a scris Durov pe pagina sa de socializare.

La 13 aprilie, instanța de la Tagansky din Moscova a blocat accesul la serviciul de mesagerie instant, "Telegram", din Rusia, privind serviciul de tip "cloud", din cauza eșecului său de a furniza chei de criptare Serviciului Federal de Securitate, FSB.

Reprezentanţii Telegram au spus că aceste cerințe ar fi imposibil de realizat, deoarece cheile de criptare au fost stocate pe dispozitivele utilizatorilor.  La 16 aprilie, decizia instanței privind blocarea accesului la toate produsele Telegram din Rusia a intrat în vigoare.

Operatorii de date au primit informații privind restricționarea accesului la mesager. Luni, supraveghetorul mass-media rus a început să blocheze adresele IP ale subnetwork-ului Amazon și a altei surse folosite de Telegram.

Alexandr Zharov, șeful departamentului de presă al mass-media, a raportat că alte 18 pe lângă Google și Amazon au fost plasate pe lista site-urilor interzise. Potrivit lui Zharov, serviciul federal a informat companiile despre o cantitate semnificativă de adrese IP blocate în curând în serviciile cloud, titrează agenţia Tass.