Taxa de pod la Fetești-Cernavodă. Tarifele pentru mașinile în tranzit

Taxa de pod la Fetești-Cernavodă. Tarifele pentru mașinile în tranzit Sursa foto. Arhiva EVZ

Taxa de pod pentru șoferii care tranzitează pe la Fetești-Cernavodă este stabilită în funcție de tipul vehiculului. Suma este achitată de fiecare dată când mașina traversează această zonă.

Toți șoferii care traversează podul peste Dunăre, spre Constanța trebuie să plătească. Sumele de plată sunt stabilite în lei și sunt obligatorii pentru toată lumea. Plata se face în lei sau, în cazul șoferilor străini, în valute liber convertibile cotate la cursul de schimb valabil pentru prima zi a lunii octombrie, comunicată de Banca Centrală Europeană.

Taxa de pod în funcție de mașină

Șoferii care călătoresc spre Constanța, pe podul dintre Fetești și Cernavodă trebuie să achite un tarif pentru traversare. Acesta sunt stabilite, prin lege, în funcție de tipul mașinii și se plătesc, de regulă, în lei. În anul 2024, taxa de pod de la Fetești-Cernavodă variază în funcție de categoria vehiculului și de numărul de treceri.

Pentru autoturisme sau vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, taxa este:

Ne puteți urmări și pe Google News
 • 13 lei pentru o singură trecere;
 • 26 lei pentru două treceri;
 • 208 lei pentru 20 de treceri.

Taxa de pod pentru vehicule rutiere cu mai mult de 9 locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică de 12,0 tone:

 • 47 lei pentru o singură trecere;
 • 94 lei pentru două treceri;
 • 818 lei pentru 20 de treceri.
taxa

Sursa foto: EVZ

Tariful pentru mașini mari

Vehiculele care tranzitează podul de la Fetești - Cernavodă și care au mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și maximum 3 axe, plătesc taxa de pod:

 • 64 lei pentru o singură trecere;
 • 128 lei pentru două treceri;
 • 1114 lei pentru 20 de treceri.

Pentru vehicule rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone și cu minimum 4 axe, taxa de pod este:

 • 91 lei pentru o singură trecere;
 • 182 lei pentru două treceri;
 • 1584 lei pentru 20 de treceri.
Podul de la Fetelti

Sursa foto: Wikipedia

Cum se plătește taxa de pod

Șoferii au la dispoziție mai multe posibilități pentru achitarea tarifelor percepute pentru traversarea podului de la Fetești. Cei interesați pot achita prin SMS la numărul 7577, indiferent de rețea (Vodafone, Telekom, Orange sau Digi). Mesajul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului. Șoferul primește confirmarea tot prin mesaj, pe care trebuie să-l reconfirme printr-un alt sms cu „Da” la același număr.

Șoferul poate face plata online pentru taxa de pod de la Fetești pe site-ul taxadepod.ro. Această modalitate de plată permite setarea numărul de treceri și are opțiunea de a plăti cu cardul bancar, ordin de plată sau direct la bancă. Pe internet, taxa se poate achita și pe aplicația e-rovinieta.

O altă posibilitate este plata la benzinăriile OMV Petrom, Mol, Rompetrol și Socar sau la ghișeu, la traversarea podului.

Șoferii care nu plătesc taxa de pod și sunt descoperiți riscă amenzi între 130 și 1820 lei. Plata în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal reduce amenda la jumătate.