Taxa de care nu scapă șoferii. Surpriza de la sfârșitul săptămânii

Taxa de care nu scapă șoferii. Surpriza de la sfârșitul săptămâniiȘoferi. Sursa foto: Dreamstime.com

Circulația rutieră pe podul de la Fetești, de pe Autostrada Soarelui, a fost deschisă pe ambele sensuri după cinci luni în care au avut loc lucrări de reabilitare. Ce se întâmplă cu taxa de pod.

În ultimele luni, jumătate din banda de circulație de pe partea stângă a podului, dinspre București spre Constanța, a fost închisă pentru reparații. Pe cealaltă jumătate, șoferii au circulat în regim de drum național. Din acest motiv a fost suspendată taxa de pod de la Feteşti.

 Revine taxa de pod de la Feteşti

Situația ar trebui să reintre în normal, exact la timp pentru perioada de vârf de sezon estival. Așadar, ținând cont că lucrările sunt finalizate, taxa de la Fetești va fi reintrodusă, posibil pe la finalul săptămânii.

Cel mai probabil, Ordinul emis de Ministerul Transporturilor va ajunge marți sau miercuri în Monitorul Oficial. Reintroducerea taxei Fetești se face în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul oficial, deci chiar de la sfârșitul săptămânii.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, prevederile Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 1178/23.05.2023 pentru stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 30 mai 2023, își încetează aplicabilitatea. Art. 2 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și intră în vigoare în 3 zile de la publicare”, se arată în Ordinul pentru reintroducerea taxei Pod Fetești.

Podul a fost reparat prima oară după 38 de ani

Podul a fost reparat prima oară după 38 de ani, iar în timpul lucrărilor statul a pierdut 20 de milioane de lei, pentru că nu a încasat taxa de trecere. Procesul de reabilitare a început în februarie, dar pentru că au apărut anumite probleme neprevăzute la structura de rezistență, acestea au fost prelungite.

Astfel că, minivacanțele de 1 mai și Rusalii au început cu cozi pe zeci de kilometri. Lucrările de reparații structurale realizate la podurile peste brațul Borcea și Cernavodă vor avea o perioadă de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de cinci ani după recepție.