Evenimentul Zilei > Actualitate > Închisoare pentru un tată care şi-a pus fiul într-o situaţie bizară
Închisoare pentru un tată care şi-a pus fiul într-o situaţie bizară

Închisoare pentru un tată care şi-a pus fiul într-o situaţie bizară

Un bărbat din satul Csengőd (districtul Kiskőrös, județul Bács-Kiskun, Ungaria) a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că şi-a lăsat fiul de 6 ani să conducă un autoturism.

Instanța din Kiskőrös l-a condamnat la închisoare cu suspendare pe tatăl iresponsabil în urma imaginilor distribuite la acea vreme pe Internet. S-a întâmplat în primăvara anului 2020.

Au fost două situaţii în care tatăl i-a permis băieţelului său de 6 ani să conducă maşina. Imaginile au devenit virale, iar la scurt timp oamenii legii din Ungaria s-au autosesizat.

Fiul la volan, tată pe scaunul pasagerului

Magistraţii au motivat că l-au condamnat pe bărbatul de 37 de ani după episoadele din martie și aprilie 2020. Potrivit atv.hu, scenele au fost înregistrate în satul Csengőd.

Copilul a condus vehiculul echipat cu transmisie automată în timp ce respectivul tată stătea pe scaunul pasagerului. Tatăl era preocupat mai mult de transmisiunea în direct pe o reţea de socializare.

Procurorul care a instrumentat cazul a spus că tatăl a pus în pericol dezvoltarea fizică și morală a fiului său. Mai mult, el nu și-a îndeplinit obligațiile de a avea grijă de copil.

Tatăl iresponsabil nu mai conduce un an

Instanța l-a considerat vinovat pe bărbat și i-a dat o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistraţii i-au interzis să conducă un an.

Bărbatul nu a acceptat sentința iniţială și a cerut un nou proces în instanță. Acum, instanța din Kiskőrös a susținut sentința anterioară cu o decizie definitivă.

Nu doar în Ungaria sunt părinţi care îşi pun copiii să conducă maşini, ci şi în România. Unul dintre cele mai recente cazuri în acest sens este cel din 3 iunie 2020.

Fetiţă pusă la volan de un clujean

La acea vreme, o fetiță a fost pusă de tată la volanul mașinii aflate în mișcare. Evident, filmarea a ajuns şi pe Facebook

În imagini s-a putut vedea cum fetița minoră s-a ridicat în picioare și s-a jucat cu volanul. Tatăl a ajutat-o să țină volanul.

Când aceasta s-a dezechilibrat la un moment dat, părintele a lăsat volanul pentru a-şi ajuta fetiţa.

„Ce ai făcut? Uită-te în față la drum. Prinde volanul și condu. Stai în picioare și ține-te de volan”, i-a spus tatăl.

Polițiștii clujeni s-au autosesizat și au aflat că şoferul iresponsabil era un bărbat de 34 de ani din comuna Călărași.

sursa: dailynewshungary.com

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: