Evenimentul Zilei > Social > Panică în subteran: Un mecanic a condus sub influența lui Bachus! Cum răspunde Metrorex
Panică în subteran: Un mecanic a condus sub influența lui Bachus! Cum răspunde Metrorex

Panică în subteran: Un mecanic a condus sub influența lui Bachus! Cum răspunde Metrorex

Locuitorii Capitalei care circulă cu metroul au avut mari emoții, miercuri după-amiază, în momentul în care unul dintre mecanicii de tren de pe o rută principală s-a comportat mai vesel și mai atipic decât permite legea.

Metrorex anchetează un mecanic de tren care ar fi condus beat. Sancțiunile vor fi conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente, anunță, joi, compania, potrivit Mediafax. Metrorex a reacționat după ce în spațiul public au apărut informații privind incidentul din stația Dristor.

„Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la incidentul în care a fost implicat un mecanic de tren, vă informăm că sunt în curs de efectuare verificările procedurale prevăzute în astfel de situații. Acestea presupun cercetarea în funcție de circumstanțe conform prevederilor legale și aplicarea de sancțiuni conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente”, anunță Metrorex.

Compania transmite că mai multe informații vor fi furnizate după finalizarea verificărilor aflate în desfășurare.

Trenul nu mai pornea

Polițiști ai Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei s-au sesizat din oficiu, după ce au văzut că trenul nu mai pleca din stație, iar călătorii deveniseră neliniștiți. Agenții de la Metrou au chemat un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutiere care l-a testat cu aparatul etilotest pe mecanic, rezultatul fiind o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 16:30 polițiști ai Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei în timp ce se aflau în stația de metrou Dristor 2 s-au sesizat din oficiu și au declanșat verificări după ce un tren staționa prea mult pe peron, iar în rândul călătorilor s-a creat o stare de neliniște. Din verificări a reieșit faptul că mecanicul care manipula trenul respectiv ar fi sub influența băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul Poliției Metrou.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public – Serviciul de Poliție Metrou sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai precizează sursa citată.