Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol iminent pe străzile Capitalei! Zeci de șoferi prinși beți, drogați și fără permis la volan
Pericol iminent pe străzile Capitalei! Zeci de șoferi prinși beți, drogați și fără permis la volan

Pericol iminent pe străzile Capitalei! Zeci de șoferi prinși beți, drogați și fără permis la volan

Poliția din Capitală a avut un weekend extrem de încărcat, după ce a aplicat 500 de amenzi șoferilor care se aflau la volan drogați sau beți sau fără permis de conducere.

Polițiștii de la rutieră și cei de la intervenții și acțiuni speciale au înregistrat 17 infracțiuni și au reținut peste 60 de autovehicule, după o acțiune de amploare desfășurată pe durata a patru zile. Astfel, au fost supuse controlului peste 1.000 de autovehicule și au fost aplicate 501 sancţiuni contravenționale.

Totodată, au mai fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 102 certificate de înmatriculare și 63 de plăcuţe de înmatriculare.

„Au fost constatate 17 infracţiuni și indisponibilizate 63 de autovehicule”, au spus polițiștii.

Pe Calea Giuleşti a fost prins un bărbat care conducea o mașină cu număr provizoriu, în vreme ce pe Calea Ferentari a fost prinsă o femeie de 25 de ani în timp ce conducea un autovehicul fără a avea permis de conducere.

„La testarea bărbatului, s-a constatat prezența canabisului şi metamfetaminei, astfel că au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea consumului de substanţe interzise la consum. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a precizat Poliția Română.

Mai mult, pe bulevardul Drumul Taberei a fost prins un bărbat ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice și s-a constatat că avea o concentraţie de 0,76 mg/l în aerul expirat. Un alt bărbat a fost prins pe șoseaua Alexandriei și a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un șofer a fost prins pe Calea Ferentari având permisul de conducere reținut în timp ce, în Sectorul 5, un altul avea dreptul de a conduce suspendat iar autoturismul avea inspecția tehnică și polița de asigurare expirate, potrivit Digi 24.

Zeci de mașini înmatriculate în alte state fără RCA sau ITP

Totodată, la nivel național, au fost reținute 861 de permise de conducere (74 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și au fost retrase 378 de certificate de înmatriculare (54 de certificate eliberate de autorități din în alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 18 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice, iar 18 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 106 infracțiuni, din care 13 săvârșite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecințe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane și rănirea ușoară a altor 463.

În România, toate mașinile aflate în circulăție au obligația de a fi asigurate RCA. În cazul în care circula cu o mașînă neasigurată, șoferii pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, precum și cu reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.

Numărul șoferilor amendați de către Poliția Rutieră pentru lipsa asigurării RCA a continuat să crească și în 2019, arată datele Inspectoratului General al Poliției Române – IGPR, transmise portalului 1asig.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.