Evenimentul Zilei > Economie > TAROM renunță la zborurile din Iași către Roma, Torino și Bologna
TAROM renunță la zborurile din Iași către Roma, Torino și Bologna

TAROM renunță la zborurile din Iași către Roma, Torino și Bologna

Conform sistemului de rezervări Tarom, vor fi operate modificări la baza de la Iaşi, a doua bază după cea de la Bucureşti. Tarom renunţă la rutele Iaşi-Roma, Iaşi-Torino şi Iaşi-Bologna

Cu toate că ruta Iaşi-Torino nu are concurenţă, Tarom a decis sistarea ei din 26 martie 2017. Zborurile pe ruta Iaşi-Bologna sunt scoase din sistem după data de 24 martie 2017. Ultimul zbor pe ruta Iaşi-Roma va fi operat pe 31 martie 2017. De la baza din Iaşi, Tarom va continua să zboare pe rutele Iaşi – Madrid, Iaşi – Munchen, Iaşi – Londra Luton, Iaşi – Tel Aviv şi Iaşi – Bucureşti. Directorul Aeroportului Iaşi, Alexandru Anghel, citat de ziaruldeiasi.ro spune că era o mişcare aşteptată, întrucât Tarom îşi redefineşte strategia, planificând să zboare în principal spre capital, nu să se bată cu lowcost-ul.
 

Ce alternative au ieșenii la rutele anulate de Tarom?
 
Pentru Iaşi-Bologna ieșenii alege zborurile directe operate de Wizz Air. Pentru Iaşi-Torino, momentan nu există alternativă cu zboruri directe. Însă se pot alege zborurile directe Bacău – Torino cu Blue Air sau zborurile Iaşi – Torino, via Bucureşti tot cu Blue Air. Spre Roma, puteţi alege zborurile directe sau cu escală via Bucureşti, de la Blue Air sau zborurile directe de la Wizz Air. În momentul acesta, în sistemul de rezervări Taromse pot cumpăra bilete din/spre Torino şi în lunile iunie, august şi septembrie. Vor fi operate trei zboruri săptămânale, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.