Evenimentul Zilei > Actualitate > Tarom cumpără nouă avioane noi de tip ATR 72-600. S-a semnat contractul deja
Tarom cumpără nouă avioane noi de tip ATR 72-600. S-a semnat contractul deja

Tarom cumpără nouă avioane noi de tip ATR 72-600. S-a semnat contractul deja

Compania Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziția a nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 locuri, urmând să fie folosite pentru zboruri regionale (interne și externe). Noile aparate de zbor vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

Ministerul Transporturilor informează că managementul Companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziția unui număr de nouă avioane noi – ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe). Sursa citată nu oferă însă amănunte despre valoarea achiziției.

Tarom este în proces de înnoire a întregii flote și primele patru avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută, potrivit ministerului Trasnporturilor.

Având în vedere experiență de 20 de ani în operarea acestor tip de aeronave, mentenanța va fi asigurată de către personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate  de către fabricant.

”Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe ”turbulențe”, compania națională Tarom începe să își revină. De la prima mea discuție cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenție să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate ”robinetele” prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiți pentru investiții. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei. Încheierea acestui contract este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.