Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, suspicios cu privire la rezultatele alegerilor. Președintele Senatului a trecut direct la fapte
Tăriceanu, suspicios cu privire la rezultatele alegerilor. Președintele Senatului a trecut direct la fapte

Tăriceanu, suspicios cu privire la rezultatele alegerilor. Președintele Senatului a trecut direct la fapte

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului și al ALDE, a anunţat că a propus constituirea unei comisii de anchetă pentru a analiza acuzaţiile de fraudă la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Al doilea om în stat a  venit cu propunerea după o discuție purtată cu liderii grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE.

„Am făcut propunerea, după o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare PSD-ALDE, de constituire a unei comisii speciale comune de anchetă Cameră – Senat, pentru a analiza aceste acuzaţii care au apărut de fraudă la alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai", a anunțat Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Președintele ALDE susține că, în ultima perioadă, în spaţiul public, au apărut „foarte multe elemente care par să constituie dovezi clare de fraudare sau de nereguli în procesul electoral”.

„În spaţiul public, în ultima perioadă, foarte multe elemente care par să se constituie în dovezi clare de fraudare sau de nereguli în procesul electoral au apărut, au fost discutate şi vom demara procedura pentru constituirea acestei comisii speciale comune, care va trebui să discute cu Autoritatea Electorală Permanentă, în primul rând, cu Biroul Electoral Central, pentru a vedea dacă aceste elemente sunt reale şi acuzaţiile se dovedesc reale, se justifică sau nu”, a susţinut Tăriceanu.