Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu îl DEMOLEAZĂ pe Klaus Iohhanis: ”Este PENAL SADEA! Nu va ține cont de VOTUL EXPRIMAT de români la ALEGERI!”
Tăriceanu îl DEMOLEAZĂ pe Klaus Iohhanis: ”Este PENAL SADEA! Nu va ține cont de VOTUL EXPRIMAT de români la ALEGERI!”

Tăriceanu îl DEMOLEAZĂ pe Klaus Iohhanis: ”Este PENAL SADEA! Nu va ține cont de VOTUL EXPRIMAT de români la ALEGERI!”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este îngrijorat în privința semnalelor din ultima vreme care ”indică faptul că președintele nu va ține cont de votul exprimat de majoritatea românilor” la alegerile parlamentare, ce vor avea loc pe 11 decembrie.

”Gândurile noastre se îndreaptă către campania electorală şi către alegeri şi sper ca aceste alegeri să marcheze consolidarea poziţiei ALDE ca a treia forţă politică din România, care vine cu o alternativă la partidele deja tradiţionale, mă refer la cele două partide mai mari decât noi. În acelaşi timp, nu vă ascund că am şi anumite îngrijorări şi îngrijorările mele provin din faptul că semnalele din ultima vreme indică faptul că preşedintele nu va ţine cont de votul exprimat de majoritatea românilor. Eu cred că acestea sunt mai degrabă declaraţii electorale cu scop tactic, care urmăresc de fapt îndepărtarea românilor de la vot", a precizat Tăriceanu, arată știripesurse.ro.

El a mai spus că prezumția de nevionovăție trebuie să funcționeze pentru toată lumea, la fel cum și în cazul actualului președinte al României se pare că a ”funcționat”.

"Din ce ştiu eu, în România există numai două categorii – cei care sunt nevinovaţi şi cei asupra cărora instanţa a stabilit printr-o decizie definitivă vinovăţia. Aşadar, cred că în România, aşa cum şi pentru preşedintele Iohannis se pare că a funcţionat, prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze pentru toată lumea. Vreau să readuc aminte că preşedintele Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, aşa cum foloseşte el această stupidă expresie, cum atribuie această calitate unora dintre cei care participă la procesul electoral. Deci Iohannis a fost penal şi s-ar putea încă să fie considerat ca atare, pentru că ştiu că a făcut uz de o cale de atac excepţională care până de curând nu era accesibilă tuturor cetăţenilor români şi sigur că are o problemă în plus faţă de noi, că el este şi condamnat. Aşa încât i-aş recomanda preşedintelui să fie mai rezervat şi să nu mai folosească dubla măsură", a declarat co-președintele ALDE, după vizita la Biroul Electoral Central, unde a depus listele cu candidați din partea partidului pe care îl conduce.

Tăriceanu a adăugat că președintele Klaus Iohannis este ”penal sadea”, afirmând că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT și trimis la DNA.

Dacă preşedintele foloseşte această terminologie este bine să ştie că toţi oamenii şi preşedintele a beneficiat în ochii românilor, pentru că l-au şi ales, de această prezumţie de nevinovăţie, cu toate că ulterior a fost găsit vinovat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Dosarul lui a fost instrumentat de DIICOT şi trimis la DNA. Deci, penal sadea! Despre ce vorbim”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu, potrivit sursei citate.