"Se apropie momentul în care Parlamentul va adopta o serie de amendamente de substanță la legile justiției. Dezbaterea parlamentară, ca și cea extraparlamentară, va avea două componente: cea tehnică, bazată pe expertiza oamenilor cu experiență în domeniul justiției, și cea politică, determinată de actorii politici.

Am considerat util să informez opinia publică încă de pe acum că la această dezbatere, în calitate de președinte al Senatului și de președinte al ALDE, voi susține obiectivul nenegociabil pentru care ALDE a fost mandatat la alegeri: stoparea abuzurilor și ilegalităților săvârșite de instituțiile de forță, aflarea adevărului cu privire la mecanismele și autorii abuzurilor și, mai cu seamă, o independență reală a Justiției. Pentru mine, care am luptat de unul singur pentru o bună bucată de vreme, și pentru ALDE, împreună cu care am făcut promisiuni clare electoratului, revenirea la democrație, la statul de drept și la eliminarea „statului paralel“ sunt obiective „sine qua non“, a precizat Tăriceanu, potrivit dcnews.ro. 

Dosar greu pe masa judecătorilor CCR! Tăriceanu a făcut pasul decisiv

"E din ce în ce mai clar că degeaba facem alegeri, degeaba formăm o majoritate parlamentară legitimă, degeaba facem planuri de guvernare, degeaba mandatăm miniștri în Guvern, dacă deciziile politice sunt luate în altă parte, ilegal și ilegitim, de „statul paralel".

 

Şeful PSD a făcut ANUNŢUL! Tăriceanu ar putea sesiza CCR în DOSARUL BELINA NEWS ALERT!

Aceasta, în condițiile în care DNA a ajuns să ancheteze, sfidând Constituția, așa cum a statuat CCR, oportunitatea hotărârilor guvernamentale și să contribuie într-un mod cu totul arbitrar – și care nu are nimic în comun cu lupta anticorupție – la „executarea" unor membri ai Cabinetului. Dacă ratăm acum prilejul revenirii la normalitate, „valorile" stalinismului și ale poliției politice de tip totalitar vor conduce România în anii ce urmează", continuă astfel Tăriceanu.

 

Te-ar putea interesa și: