Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu a fost marcat de romanul „Meitrei”
Tăriceanu a fost marcat de romanul „Meitrei”

Tăriceanu a fost marcat de romanul „Meitrei”

Prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu a picat testul de cultură generală, duminică seara, într-o emisiune a postului Digi TV, fostul premier liberal declarând că romanul care l-a marcat este "Meitrei". Tăriceanu a făcut astfel o mare gafă, pronunţia corectă a eroinei care a dat şi titlul romanului semnat de Mircea Eliade fiind Maitrei (scris corect Maitreyi).

Provocat să spună ce roman l-a influenţat cel mai mult în copilărie, fostul premier a spus că nu-şi mai aduce aminte. Întrebat ce roman l-a marcat în general, Tăriceanu a răspuns în final „Meitrei” (sic! – n.r.) al lui Mircea Eliade.

Lista lecturilor favorite ale politicienilor a fost în atenţia publicului în urmă cu câteva săptămâni, când utilizatorii Facebook au lansat "leapşa" celor 10 cărţi care ţi-au marcat viaţa. Victor Ponta a publicat o listă de 10 volume şi l-a provocat şi pe preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a răspuns ironic, afirmând că citeşte în fiecare noapte teza de doctorat al premierului: "Îi citesc lucrarea de doctorat, de la 1 la 10. Și încerc să găsesc câteva pagini neplagiate”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: