Evenimentul Zilei > International > Țara lovită de gripa aviară. 4,6 milioane de găini au fost sacrificate pentru a opri focarele
Țara lovită de gripa aviară. 4,6 milioane de găini au fost sacrificate pentru a opri focarele

Țara lovită de gripa aviară. 4,6 milioane de găini au fost sacrificate pentru a opri focarele

În Japonia au fost mari probleme în acest sezon din cauza gripei aviare. Autoritățile au luat măsuri radicale.

Ca și cum nu ar fi fost suficientă problema pandemiei de coronavirus, autoritățile din Japonia se lovesc în ultima perioadă de un nou necaz. A fost descoperit un alt focar de gripă aviară și în aceste condiții s-a decis ca un număr record de 1 milion de găini de la o fermă de ouă să fie sacrificate.

Guvernatorul din Chiba, Kensaku Morita, a solicitat Ministerului Apărării să trimită soldaţi pentru a ajuta la sacrificarea celor 1,16 milioane de găini şi la îngroparea acestora în oraşul Isumi, situat la 80 de kilometri sud-est de Tokyo, în prima astfel de operaţiune desfăşurată în estul Japoniei în acest sezon. Morita a dat asigurări că focarul va fi controlat într-un timp cât mai scurt, într-un mod eficient.

Un sezon marcat și de gripa aviară. 32 de focare au fost identificate până acum

Muncitorii de la fermă au descoperit miercuri aproximativ 220 de găini moarte şi au raportat situaţia oficialilor din cadrul administraţiei locale. Acesta este cel de-al 32-lea focar de gripă aviară consemnat în Japonia în acest sezon, autorităţile guvernamentale ordonând în total sacrificarea a peste 4,6 milioane de găini. Cel mai recent focar a afectat treisprezece prefecturi, potrivit Ministerului Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului”, conform Agerpres.

Țara este marcată de un val de sinucideri

Altfel, „Țara Soarelui Răsare”, atinsă și ea de pandemia de coronavirus, stă prost la capitolul sinucideri. Numărul celor care aleg să-și ia viața este în creștere, iar în luna octombrie a fost înregistrat un record: 2.153 de oameni s-au sinucis, totalul în anul 2020 ajungând la 17.000! Prin comparație, mai puțin de 2.000 de japonezi și-au pierdut viața din cauza coronairusului.


Nebunia COVID: În Japonia, s-au sinucis mai mulți oameni într-o lună decât au murit de virus în tot anul

Un proces ciudat în Japonia. Va fi executat pentru „eutanasie”

Trecutul colonial al Japoniei parazitează afacerile cu Coreea de Sud