Evenimentul Zilei > Social > Răzvan Boanchiș, despre pandemia de coronavirus, între cospiraționiști și negaționiști
VIDEO

Răzvan Boanchiș, despre pandemia de coronavirus, între cospiraționiști și negaționiști

Răzvan Boanchiș vorbește în emisiunea „Dosare de presă”, la EvZ TV, despre monopolul așa-zișilor „deontologi”, care împart etichete tuturor jurnaliștilor care „ies din front”.

Răzvan Boanchiș a mărturisit în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că este deranjat profund de cei care-și permit să vorbească urât despre medici, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Sunt lucruri care se bat cap în cap și mă supără. Mă supără să aud niște analfabeți folosind cea mai urâtă înjurătură, și eu mă pricep bine la înjurături, la adresa doctorilor. „Mafia în halate albe!” Să-ți permiți să vorbești în felul ăsta despre medici, mi se pare ceva atât de ignobil. Să vrei să pui un contabil să conducă spitalele și, în același timp, îi înjuri în halul ăsta pe medici, mi se pare absolut…”, a declarat Boanchiș.

Teoria conspirației există, pentru că există oameni care conspiră

Invitatul lui Mirel Curea a vorbit și despre tendința presei de uniformizare. Cea mai pregnantă parte a presei este formată din „deontologi”, care vor să impună atât subiectele, cât și modul de abordare a acestora.

„Mai departe… Nu-mi place că în momentul în care ai replică, e ceva care te deranjează, imediat ești făcut conspiraționist, negaționist… Negaționist nu ai cum să fii, decât dacă ești tâmpit. Nu poți să ieși să spui că nu există boala. Hai să zicem… în primăvară, în vară, nu prea se cunoștea. Se spunea „Ce, bă, tu cunoști pe cineva?”. Ei, acum, fiecare cunoaște pe cineva.

Pe de altă parte, să spui „Ăla e conspiraționist!”. Am scris în zeci de articole, dar mai trebuie. Teoria conspirației există, pentru că există oameni care conspiră. A zis-o Malcolm Bradbury, în „The History Man”. Și Nae Ionescu spune o chestie extraordinară, ca toate enunțurile lui Nae Ionescu. Spune, „Cine neagă rolul societăților oculte în istorie, ăla ar fi bine să se facă profesor de istorie, ca să prostească și alte generații de tineri.

Vin unii, ăștia cu deontologeala, ăștia care trăiesc din etichete. Orice se face, „E negaționist!”, „E conspiraționist!”, „E plătit de ruși!”. Doamne, arată-mi și mie unul plătit de ruși. Vreau să văd și eu.

Rușii sunt niște coloși, dar dacă voiau să cumpere ceva… Ei au cumpărat Austria și au cumpărat Coasta de Azur. Și Marea Britanie. Au alte probleme. „Vin rușii!” Unde vin rușii?”, a mai spus Răzvan Boanchiș.