Evenimentul Zilei > International > Țara din Europa care se închide cu totul, din cauza exploziei de cazuri. Nimic nu mai mișcă
Țara din Europa care se închide cu totul, din cauza exploziei de cazuri. Nimic nu mai mișcă

Țara din Europa care se închide cu totul, din cauza exploziei de cazuri. Nimic nu mai mișcă

Polonia a înregistrat o creștere masivă a cazurilor de infectare, iar autoritățile de la Varșovia au luat măsuri restrictive în toate domeniile.

Autoritățile din Polonia iau măsuri extrem de dure, din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus. Vor fi mai multe restricții impuse în tentativa de-a limita răspândirea virusului.

Începând de sâmbătă, marile centre comerciale, şcolile, grădiniţele, frizeriile se închid. De asemenea, limitează serviciile religoase. Joi, această țară a înregistrat un nou record zilnic al cazurilor de COVID-19. Iar sistemul său sanitar a ajuns la limită, după cum a anunțat premierul Mateusz Morawiecki. Care a precizat că nu este exclusă varianta unei stări de urgență.

După cele 34.151 de noi cazuri raportate joi, dar şi 520 noi decese, în Polonia, țară cu o populație de aproximativ 38 de milioane de locuitori, premierul polonez a apreciat că se impun adoptarea mai multor restricții.

Polonia ia din nou măsuri restrictive în pandemie

„Polonia este astăzi în cel mai greu moment al pandemiei din ultimele 13 luni şi sistemul sanitar este la limită”. A afirmat Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă la care a anunţat noile restricţii. Alături de el a stat și ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

Toate centrele comerciale cu o suprafaţă mai mare de 2.000 de metri pătraţi vor fi închise. Cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor, cu limitarea accesului prin stabilirea unei limite de cel mult o persoană pentru 15 metri pătraţi în magazinele mici şi de cel mult o persoană pentru 20 metri pătraţi în cele mari.

Activităţile sportive vor fi interzise, cu excepţia celor pentru sportivii profesionişti, se închid şcolile şi grădiniţele, cele din urmă rămânând deschise doar pentru copiii membrilor armatei şi forţelor de securitate. Vor fi închise, printre altele, frizeriile, saloanele de înfrumuseţare, magazinele de optică şi bibliotecile, conform Agerpres.

Apel făcut către preoți înainte de Paștele Catolic

De săptămâna trecută, în Polonia au fost închise restaurantele, hotelurile, şcolile primare şi activităţile culturale în provinciile poloneze cele mai afectate de pandemie.

Pentru că se apropie Paştelui Catolic, guvernul de la Varşovia a lansat un apel la responsabilitate către preoţi. Cerându-le să respecte măsurile de prevenire a răspândire a virusului în timpul evenimentelor religioase.